Postul Radio 21 isi va schimba denumirea in Virgin Radio si isi va modifica structura actionariatului dupa ce schimbarile au fost aprobare, marti, de Consiliul National al Audiovizualului (CNA), informeaza News.ro. Lagardere Active Radio International SAS din Franta va deveni actionar unic.

"Demersul pentru care facem aceasta solicitare este acela ca in urma unei evolutii dezastruoase din punctul de vedere al audientei si al cifrei de afaceri a postului Radio 21 din 2008 pana in prezent, grupul a decis sa aduca un brand international in Romania - grupul Virgin Radio. Ne bazam pe faptul ca o experienta similara a fost incercata la Paris cu un alt radio din grupul Lagardere, functioneaza si speram sa se intample la fel si in Romania. Cedarea partilor sociale este prevazuta pentru finalul lunii decembrie, a fost parte din intelegerea cu grupul Virgin. Insa, conform legii ne prezentam in fata dumneavoastra pentru a va solicita acordul inainte de a face aceasta schimbare", a spus Andrada Burdalescu, director general Radio 21 si Europa FM, in sedinta CNA.

Andrada Burdalescu a precizat ca structura de programe ramane identica.

CNA a aprobat modificarea actionariatului si a denumirii Radio 21 in Virgin Radio cu majoritate de voturi. Gabriel Tufeanu a fost singurul membru impotriva.

Conform documentelor disponibile pe site-ul CNA, detinatoarea licentelor audiovizuale pentru Radio 21 - Vibe FM este societatea Radio XXI SRL, ai carei asociati sunt, in prezent: Corsum Invest A.S. (Cehia) - 80% - si Lagardere Active Radio International SAS (Franta) - 20% -, care va deveni actionar unic.