Postul Radio 21 s-a transformat, luni, in Virgin Radio, schimbare pe care actionarii au solicitat-o anul trecut in urma scaderilor considerabile de audienta. CNA urmeaza sa discute, marti, o cerere a Pro TV privind schimbari considerabile in profilul si grila Sport.ro, canal ce va difuza, pe langa emisiuni sportive, si multe seriale rulate deja de celelalte posturi ale grupului, dar si reality show-uri. Tot marti, CNA urmeaza sa discute o modificare in actionariatul Antena TV Group, unde intra o companie condusa de Alessandra Stoicescu.

  • Radio 21 a devenit, incepand de luni, Virgin Radio, care isi pastreaza profilul comercial axat pe hituri muzicale, ce se adreseaza tinerilor. CNA a aprobat in ultima parte a anului trecut schimbarea de nume pentru acest canal, solicitata ca urmare a scaderii considerabile a audientelor, in ultimii ani. Postul operat de grupul Lagardere, ce mai detine posturile Europa FM si Vibe FM, este parte a grupuylui Virgin Radio International si opereaza in baza unui parteneriat intre Virgin si Lagardere, initiat acum mai multi ani in Franta, dupa cum se arata intr-o informare de presa. Echipa Virgin Radio ii va include pe Andrei Lacatus (Shurubel), Bogdan Ciudoiu si Ionut Bodonea - gazdele matinalului Virgin Tonic, Alice Tudor, Andrei Niculae, Andreea Remetan, Cristi Stanciu si DJ Marc Rayen, DJ Andi, Camelia Chenciu. Postul va include si programe internationale precum "A State of Trance", realizat de DJ-ul Armin Van Buuren.
  • Postul Sport.ro, detinut de Pro TV, urmeaza sa-si schimbe radical profilul, din profil tematic-sportiv in tematic-barbati, chiar daca "sportul ramane in ADN-ul statiei", potrivit documentatiei prin care compania solicita CNA sa aprobe aceste modificari. Aceasta documentatie, consultata de HotNews.ro, arata ca, in timp ce diminetile, noptile si, partial, serile vor fi dominate de sport, programele de dupa-amiaza vor include numeroase seriale. Printre acestea, canalul mentioneaza, pentru CNA, seriale de comedie difuzate deja in repetate randuri de celelalte canale ale grupului (Seinfeld, Familia Bundy, Doi barbati si jumatate, M.A.S.H.), seriale de actiune (Southern Justice, Prison Break etc.), seriale romanesti precum Vine Politia, Baieti Buni si La Bloc. Documentatia depusa la CNA mai precizeaza ca in 2017 vor fi introduse si reality show-uri si game show-uri precum "Spargatorii de ras" (Wipe out), "Marea tacaneala" (Ridiculousness), "Pariu cu frica" (Fear Factor).
  • Tot marti, CNA urmeaza sa discute cererea Antena TV Group de a aproba mici modificari in actionariatul societatii. Din informatiile HotNews.ro, este vorba despre trecerea unei parti din participatia unui actionar minoritar, Gheorghe Dan, catre Grivco SA si catre un nou actionar-persoana juridica, Intact Mededia Advisors SRL. Astfel, Intact Media Advisors - companie unde director general este Alessandra Stoicescu, potrivit profilului acesteia de LinkedIn, va avea circa 0,1% din companie  Participatia lui Gheorghe Dan va scadea de la 3,64% la 3,53%, iar cea a Grivco SA creste de la 4,55% la 4,56%. Nu exista modificari in cazul celorlalti actionari - surorile Camelia si Corina Voiculescu, Lazar Mihai si Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei).