Membrul CNA Valentin Jucan a transmis, joi, un comunicat de presa in care afirma ca ministrul de Interne, Carmen Dan, isi depaseste atributiile cand face referiri la libertatea de exprimare a jurnalistilor. Pozitia sa vine dupa ce Carmen Dan a mentionat, intr-o conferinta de presa, numele unor lideri de opinie care s-ar fi implicat in promovarea protestelor.

Valentin JucanFoto: AGERPRES

Jucan o invita pe Carmen Dan sa sesizeze CNA sau orice institutie judiciara, daca ea constata incalcari ale Legii audiovizualului au alte norme privind comunicarea publica.

Comunicatul lui Valentin Jucan:

Ministrul Afacerilor Interne isi depaseste atributiile atunci cand face referiri la libertatea de exprimare a jurnalistilor.

In cadrul conferintei de presa de astazi, de la Ministerul Afacerilor Interne, ministrul Carmen Daniela Dan a facut o serie de declaratii referitoare la modul in care jurnalistii isi exercita dreptul la libera exprimare. Prin cele sustinute, ministrul de interne demonstreaza necunoasterea art. 30 din Constitutia Romaniei, referitor la libertatea de exprimare. Mai mult ministrul de interne isi depaseste atributiile punand la indoiala rolul fundamental al presei.

Daca doamna Carmen Daniela Dan prefera comunicarea numai cu o anumita parte a presei, acceptand astfel si comportamentul acesteia, este o chestiune care tine exclusiv de capacitatea dansei de a interactiona cu mass-media.

Invit ministrul Afacerilor Interne sa sesizeze Consiliul National al Audivizualului - C.N.A. sau oricare institutie judiciara, in situatia in care constata incalcari ale Legii audiovizualului sau ale altor norme civile in domeniul comunicarii publice.

Declaratiile de tipul celor de astazi, facute de la pupitrul unui minister fundamental, nu au legatura cu normalitatea care ar trebui sa exsiste intre autoritatile statului si presa.

Valentin-Alexandru Jucan