Jurnalistul Claudiu Lucaci este luat in calcul de premierul Sorin Grindeanu pentru functia de purtator de cuvant al Guvernului, au declarat pentru News.ro surse oficiale. Lucaci a avut o discutie in acest sens, saptamana trecuta, la Palatul Victoria, cu seful Executivului, insa nu a fost luata o decizie finala.

Claudiu LucaciFoto: Agerpres

Jurnalistul Claudiu Lucaci a avut, saptamana trecuta, o discutie la Guvern cu premierul Sorin Grindeanu pentru a ocupa functia de purtator de cuvant, au declarat pentru News.ro surse oficiale. Potrivit acestora, in urma discutiilor nu s-a luat o decizie finala.

Claudiu Lucaci a mai fost purtator de cuvant in guvernul Adrian Nastase. De asemenea, el a fost consul al Romaniei la New York si consul general la Los Angeles, in guvernarea PSD.

Lucaci lucreaza la TVR din 1994, iar in 2009 a fost detasat de la Televiziunea Romana la Ministerul Tineretului si Sporturilor, condus atunci de Monica Iacob Ridzi, in functia de director de comunicare.

In 2012 Claudiu Lucaci a fost numit in functia de director de stiri la Televiziunea publica, functie din care a fost demis in primavara lui 2015, dupa ce a picat examenul de reevaluare.

Initial, el obtinuse punctaj de trecere, dar Stelian Tanase, presedinte director general la acea vreme la TVR, a decis reevaluarea lui Lucaci in urma unei contestatii prin care unul dintre membrii din Consiliul de Administratie l-a acuzat pe Lucaci ca a plagiat lucrarea unei colege.

El a contestat demiterea in instanta si a castigat.