Sabin Orcan, director editorial la Romania Libera, scrie vineri, pe pagina sa de Facebook, ca motivul concedierii jurnalistilor Malin Bot si Ondine Ghergut "este cat se poate de obiectiv: trebuia sa facem reduceri financiare ca sa rezistam." Orcan adauga ca "Nu e usor, stiu, dar asa functioneaza economia de piata. Nu putem trai la nesfarsit din banii primiti de undeva."

Sabin Orcan a postat pe Facebook un mesaj cu titlul "Cateva explicatii despre reducerile de la Romania libera & Academia Catavencu":

"Redactia "Romania libera" este o echipa mai mica incepand de ieri. Ne-am despartit de doi oameni: Malin Bot si Ondine Ghergut. Sunt doi jurnalisti cunoscuti la care am renuntat cu regret. Asa ca nu va asteptati sa va spun ceva rau despre ei.

Motivul despartirii este cat se poate de obiectiv: trebuia sa facem reduceri financiare ca sa rezistam. Nu e usor, stiu, dar asa functioneaza economia de piata. Nu putem trai la nesfarsit din banii primiti de undeva.

Asa ca a trebuit sa iau aceasta decizie grea. Au plecat Malin si Ondine, dar au ramas Razvan Chiruta, Catalin Prisacariu, Mircea Marian, Mihai Duta, Silviu Sergiu, Petre Badica si toti ceilalti.

Ca dovada ca suntem intr-o criza financiara, tot ieri am decis sa inchidem editia tiparita a Academiei Catavencu si a revistei Caminul. Si, evident, vom renunta si la niste angajati din aceste redactii.

Repet, sunt masuri exceptionale, pe care nu le-am fi luat daca nu am fi avut probleme financiare.

Asta nu inseamna ca vom schimba politica editoriala a ziarului. Vom continua sa scriem despre afacerile politicienilor corupti, dar si despre abuzurile unor institutii ale statului.

Parerea noastra despre Dragnea, ca sa iau doar un exemplu, ramane aceeasi. Este un corupt si un mincinos, pe care il vom taxa cu fiecare ocazie! Iar PSD, cu putine exceptii, se comporta ca un partid de mafioti si nu va avea liniste cate zile vom avea noi la "Romania libera"!"