Clipurile publicitare ale noului film bulgaresc intitulat "Baclava", in regia lui Alekso Petrov, au socat Bulgaria, scrie publicatia Darik, citata de Rador. Scene ingrozitoare de homosexualitate, violenta si pornografie infantila, scene cu copii beti, care fumeaza si se drogheaza, au scandalizat opinia publica, autorul filmului fiind demonizat.

Videoclipurile au fost filmate cu participarea unor orfani de la Casa de copii "A.G. Kodjakafalieta" din Burgas. Primarul orasului Burgas, Dimitar Nikolov, a convocat miercuri o sedinta pe aceasta tema, la care au participat reprezentanti ai Serviciului de ajutor social, Directiei "Protectia copilului" si ai Casei de copii din Burgas.

Concluzia intalnirii a fost ca filmarea videoclipurilor este invaluita in mister, iar institutiile isi paseaza una alteia raspunderea. Reprezentantul Agentiei de Stat "Protectia Copilului", Neilia Murat, a declarat ca a aflat despre scandal in luna decembrie si a subliniat ca Procuratura a inceput o ancheta.

Vezi aici unul dintre trailer-ele filmului:

Aceasta a precizat ca institutia pe care o reprezinta nu si-a dat acordul pentru filmarea videoclipurilor, decizia apartinand reprezentantilor legali ai Casei de copii. La randul lor, acestia sustin ca in prezenta lor nu au fost filmate scene violente sau cu conotatii sexuale.