Financiarul, noul cotidian economic pe care grupul Intact il lanseaza luni, 14 ianuarie, risca un litigiu cu un bilunar gratuit din Iasi cu acelasi nume, dupa cum avertizeaza redactorul-sef al acestuia din urma, Dan Scarlat, intr-un e-mail redat pe blogul lui Comanescu. Contactat de HotNews.ro, Dan Scarlat a declarat ca va decide "incepand de luni" cum va proceda pentru a-si proteja marca, dupa aparitia noului ziar central. Pe de alta parte, un reprezentant al Media Casa Press, ce va edita Financiarul bucurestean, spune ca aceasta nu-si face probleme din cauza numelui, deoarece publicatia din Iasi nu este inregistrata la OSIM, in timp ce noul ziar economic central are deja acceptul provizoriu al Oficiului pentru folosirea acestui nume.

In scrisoarea adresata lui Comanescu, Dan Scarlat, redactor-sef al "Financiarul - prima publicatie economica din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est", afirma ca "avem toate argumentele sa ne razboim pentru acest nume. Chiar si cu marile trusturi de presa... Ne pare rau ca nu va putem furniza si alte informatii, dar intuim ca va urma un proces...".

Cu toate acestea, din informatiile obtinute de HotNews.ro, publicatia ieseana nu detine marca Financiarul, ci doar domeniul de Internet Financiarul.ro (circa 2000 de vizitatori in ultima saptamana, conform Trafic.ro). Noul ziar editat de grupul lui Voiculescu nu pare ingrijorat nici in aceasta problema, deoarece a cumparat toate domeniile comerciale de Internet cu numele Financiarul - inclusiv Financiarul.net, Financiarul.com.ro si Financiarul.biz. Versiunea care va fi folosita oficial online va fi, insa, Financiarul.com.

Potrivit lui Dan Scarlat, publicatia ieseana Financiarul, apare, din 2004, "in forma scrisa si pe Internet, bilunar, tabloid si nu se distribuie la chiosc, ci in mod gratuit, prin abonamente directe sau distributie" in cadrul institutiilor interesate, dupa ce a renuntat la serviciile Rodipet de intermediere de abonamente. Scarlat a precizat ca bilunarul acopera cele sase judete ale Regiunii de Dezvoltare Nord-Est, fara a avea vreo legatura cu Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Est.

Dan Scarlat a afirmat ca nu a fost contactat oficial de niciun reprezentant al Intact pentru discutii privind preluarea numelui si a refuzat sa spuna daca firma ce editeaza publicatia, DS Press, a facut demersuri la OSIM pentru a obtine marca "Financiarul".

Referitor la contactele preliminare dintre cele doua publicatii, Scarlat arata, in e-mailul publicat de Comanescu, ca "a fost o singura discutie (de prezentare a intentiei clientului), in care nu a avut loc nici o negociere. Exista si posibilitatea ca aceasta intamplare sa nu aiba vreo legatura cu Voiculescu".

Reprezentantul celeilalte tabere, contactat de HotNews.ro, spune ca, initial, s-a crezut ca Financiarul iesean ar fi detinut marca, iar reprezentantii acestuia au fost contactati pentru discutii de preluare, insa fara a primi vreo reactie din partea acestora.

In situatia creata, Dan Scarlat apreciaza ca cele doua publicatii vor aparea in paralel, cu acelasi nume, "cel putin sase luni", pana se va lamuri situatia.