Ziaristul Mircea Barbu reclama intr-o postare pe Facebook o presupusa cenzurare a interviului pe care i l-a luat consultantului politic american Roger Stone. Mircea Barbu scrie ca redactorul-sef Dan Marinescu, i-a cerut sa elimine din interviu doua intrebari - una legata de episodul in care Donald Trump facea o referire ireverentioasa la adresa unei femei, si alta despre un episod din trecutul lui Stone, cand acesta postase un anunt pe un site de swingeri. Marinescu spune a declarat pentru HotNews.ro ca "i-am zis sa scoata doua intrebari care nu cred ca aveau profilul ziarului Adevarul".

Mircea Barbu scrie ca, pe langa cererea lui Dan Marinescu, a mai fost sunat si de actionarul ziarului, Cristi Burci, in legatura cu interviul luat lui Stone.

"Conducerea Adevărul a pus presiuni considerabile asupra mea, jurnalist angajat full-time, să scot anumite intrebări incomode dintr-un interviu cu Roger Stone, un controversat consultant politic american", scrie Barbu pe contul sau de Facebook.

"Nu a fost dat afara, o sa vad cand ma intorc din concediu care e problema, daca a continuat nebunia asta. Nu stiu cui i-ar face placere ca cineva din redactie sa dea declaratii peste tot. Era politica editoriala a ziarului, nu reprezinta un act de cenzura. Voi sustine pana in panzele albe ca acele doua intrebari nu cadreaza cu profilul ziarului Adevarul", a mai declarat Dan Marinescu.

Mircea Barbu a parasit anul trecut Antena 3 dupa un episod similar, cand a reclamat distorsionarea unuia dintre reportajele sale.