Andrei Plesu a anuntat, luni, intr-un articol publicat de Adevarul, ca nu va mai scrie saptamanal pentru aceasta publicatie. El a aratat ca, "ajuns in pragul varstei de 70 de ani", prefera sa-si investeasca puterea de munca intr-un proiect propriu, "decat comentand, saptamanal (si, oricum, fara nici un rezultat) ispravile unor personaje despre care, probabil, peste 10-15 ani, nimeni nu-si va mai aminti nimic". El a precizat ca isi va pastra rubrica saptamanala din Dilema Veche si va mai scrie pentru Adevarul cand se va simti "indemnat - sau constrins de contextul imediat - sa-mi dau cu parerea".

Andrei PlesuFoto: TNB

In articolul intitulat "Ramane pe alta data...", Andrei Plesu scrie, intre altele:

  • "Dupa cum v-ati dat deja seama, postarea de fata este un cordial "La revedere!" Nu e, totusi, o "demisie", un fel de a evacua perspectiva oricarei intilniri cu viata cotidiana, cu publicul, cu gazetaria. Pastrez, din loialitate pentru revista pe care am infiintat-o acum aproape 25 de ani, rubrica de la Dilema Veche. Nu exclud un "din cind in cind" publicistic, atunci cind ma voi simti indemnat - sau constrins de contextul imediat - sa-mi dau cu parerea. Ceea ce se suspenda este ritmicitatea saptaminala, obligativitatea de a "produce" fara apetit, repetitiv, chiar cind nimic nu ma provoaca acut, chiar cind nu ma mai simt motivat, imperativ, sa intervin."

In subsolul articolului, redactia Adevarul precizeaza ca pe blogurile publicatiei vor aparea, de acum inainte, textele scrise saptamanal; de Andrei Plesu pentru Dilema Veche.