​​Un apropiat al omului de afaceri Zoltan Teszari, Adrian Tomsa, va prelua prin compania sa postul de televiziune Look TV, ce detine drepturile pentru Liga 1, reprezentanti ai partilor mergand joi la CNA pentru a depune documentele referitoare la tranzactie, potrivit informatiilor HotNews.ro. Pe hartie, Trasilvania Look SA, compania ce detine licenta Look TV, este controlata, cu 99%, de firma Intel Sky Broadcast din Malta, detinuta la randul ei de un offshore. In piata media, proprietatea Look este atribuita lui Arpad Paszkany, care mai figureaza oficial cu doar 1% in actionariatul Look. Despre acordul pentru Look TV a scris joi si Paginademedia.ro.

  • Numele aceluiasi Adrian Tomsa, jucator pe piata de cablu prin Clever Media Network si participant la mai multe proiecte media locale si de nisa, a fost vehiculat, luna trecuta, si in legatura cu o posibila vanzare a postului Prima TV. Atunci, Catalin Tolontan a scris pe blogul sau ca patronul Prima TV, Cristian Burci, ar fi ajuns la o intelegere pentru vanzarea postului catre Adrian Tomsa, intelegere conditionata de procesul de insolventa prin care trece televiziunea generalista.

Contactat saptamana aceasta de HotNews.ro, in legatura cu informatia ca ar fi pe punctul sa vanda Look TV, Arpad Paszkany a spus ca "am vandut de trei ani ce aveam la Look, nu stiu ce se mai intampla acolo". Dupa ce i s-a semnalat ca mai este prezent in actionariatul televiziunii, cu 1%, Paszkany a spus ca "au fost de mult mai multe ori discutii, dar nu au iesit. Poate de data aceasta...", aratand din nou ca nu ar fi la curent cu ceea ce se intampla in companie.

Potrivit celor mai recente informatii depuse la CNA, Transilvania Look SA are ca actionari pe ISB Intel Sky Broadcast Ltd. din Malta cu 99% si pe Arpad Paszkany cu 1%. Intel Sky Broadcast este detinuta de Librum Investment INC (offshore din Seychelles, ce il are ca actionar unic pe Benno Paul Heidelberger din Ungaria) cu 99,9167%, respectiv pe Michel Kilindo din Seychelles cu 0,0833%.

In martie 2014, LPF a vandut pentru cinci ani drepturile de televizare pentru Liga 1 companiei ISB din Malta, GSP scriind inca de atunci ca in spatele companiei se afla Arpad Paszkany. La scurta vreme, Arpad Paszkany a anuntat ca posturile Look TV si Transilvania L!ve, pe care le controla, vor difuza meciurile din Liga 1 si ca va vinde aceste posturi TV catre ISB. In prezent, meciurile sunt transmise de Look TV, Digi Sport si Telekom Sport (fostul Dolce Sport).