BBC isi invata angajatii cu functii sa fie in contact cu tanara generatie dandu-le tineri mentori care sa ii sfatuiasca, scrieTelegraph.

HotNews.roFoto: Hotnews

Compania spera ca prin programul de “mentorat rasturnat”, care va fi lansat luna viitoare, va stavili pierderea de audienta a BBC in cadrul audientei tinere.

Programul va fi aplicat managerilor din departamentele de radio si educatie, care vor avea proprii “mentori” care sa-i consilieze cum sa fie atrasi cei sub 30 de ani.

James Purnell, directorul BBC pentru radio si educatie, a spus ca programul ii va ajuta sa intre in competitie cu mari companii din tehnologie, precum Facebook si Amazon.

“Ideea a venit … de la alt grup de tineri angajati BBC care au aratat ca in departamentele de creare de continut procentul celor cu functii sub 30 de ani este deosebit de mic”, a scris el intr-o postare pe blog.

“In 2016/2017 a fost de doar 0,1%, ceea ce poate nu pare neobisnuit pana cand nu te gandesti ca fondatorii Google, Amazon, Facebook si Apple aveau toti sub 30 de ani”, a adaugat el.