Plecare de la varful agentiei de stiri News.ro. Cristi Dimitriu, director general, a renuntat la pozitia pe care a detinut-o de la infiintarea companiei, anunta Paginademedia.ro, care precizeaza ca acesta a iesit cu totul din presa.GMP PR a anuntat, vineri seara, ca agentia de relatii publice are un nou Head of Corporate, acesta fiind Cristian Dimitriu.

Cristi Dimitriu este unul dintre cei mai vechi oameni de agentie din Romania. A intrat in Mediafax, in anii de inceput ai companiei fondate de Adrian Sarbu.

Plecarea lui Cristi Dimitriu vine dupa o perioada dificila pentru News.ro. Agentia a trecut printr-o serie de probleme de finantare, cu intarzieri de salarii care au dus la demisii din randul jurnalistilor.

Unul din actionari - Orlando Nicoara, declara in urma cu doua saptamani ca problemele sunt in curs se rezolvare si ca urmeaza sa fie anuntat in proiect un nou finantator.

Potrivit informatiilor Paginademedia.ro, Cristi Dimitriu a intrat in PR, in grupul GMP, detinut de Felix Tataru.

Dupa plecarea lui Cristi Dimitriu, atributiile de director general au fost preluate de Orlando Nicoara. Totodata, Irinel Bucur (project manager pana acum), este director operational. Conducerea editoriala este asigurata de Dana Curcea (director editorial)si Mona Hera (redactor-sef).

"Plecarea lui Dimi e o pierdere nu doar pentru News.ro ci si pentru presa din .ro. Ii urez mult succes in noua pozitie si ii multumesc pentru anii in care am lucrat impreuna", a declarat Orlando Nicoara, citat de paginademedia.ro.GMP PR a anuntat, vineri seara, printr-un comunicat de presa ca fostul director general al News.ro va fi noul lor Head of Corporate. Potrivit documentului, Cristi Dimitriu vrea sa aduca in agentia de PR "o alta abordare", prin experienta pe care o are din media.

GMP PR a anuntat, vineri seara, printr-un comunicat de presa ca fostul director general al News.ro va fi noul lor Head of Corporate. Potrivit documentului, Cristi Dimitriu vrea sa aduca in agentia de PR "o alta abordare", prin experienta pe care o are din media.

Redam comunicatul GMP PR:

GMP PR are un nou Head of Corporate: Cristian Dimitriu

Bucuresti, 22 septembrie 2017 - Cunoscutul ziarist si director de media Cristian Dimitriu se alatura echipei GMP PR in pozitia de Head of Corporate, urmand sa coordoneze echipa de comunicare si sa dezvolte zona corporate a agentiei.

Din aceasta postura, Cristi Dimitriu isi propune sa initieze servicii pentru clienti, sa gaseasca noi zone de extindere si sa lanseze idei de campanii de promovare a competentelor catre exterior.

"Nu o sa folosesc cliseul ca este o noua provocare pentru mine, ci o sa spun ca intentionez sa continui munca excelenta a echipei, dar si sa aduc o alta abordare cu experienta pe care o am din media. Celor din media care m-au intrebat de ce "trec de celalalta parte a baricadei", la PR, le raspund ca folosesc o dihotomie periculoasa si impreuna avem mai multe lucruri care ne unesc decat ne despart, iar unul dintre ele trebuie sa fie tot timpul profesionalismul in ceea ce facem. In plus, chiar imi propun sa vin in viitorul apropiat cu un proiect in sprjinul media de calitate pentru ca stiu foarte bine cata nevoie are de asa ceva", spune Cristi Dimitriu.

Ioana Manoiu, managing partner GMP PR: "Departamentul Corporate este o expertiza cheie a agentiei si odata cu venirea lui Cristi Dimitriu, intra intr-o noua etapa. Intentionam sa ne concentram mai mult in zona de consultanta strategica si stakeholders' engagement unde experienta de peste 20 de ani a lui Cristi in jurnalism si management de media va face diferenta".

Cristi Dimitriu a intrat in presa in 1993 ca jurnalist de teren pe politic la ziarul Ora, in 1994 a trecut la Agentia de presa Mediafax, unde a fost pe rand reporter, sef departament politic, redactor sef adjunct, redactor sef (2004 - 2007) si director general pana in 2011. Dupa reunirea redactiilor si brandurilor fostului trust Mediapro, el a devenit director editorial al Mediafax Group, functie pe care a detinut-o pana in ianuarie 2016. La inceputul anului trecut, impreuna cu o echipa care a plecat din Mediafax, a lucrat la Agentia de presa News.ro, unde a avut functia de director general pana in septembrie 2017. A organizat si moderat zeci de conferinte de business sub brandurle Mediafax Talks si News.ro si crede in dialog, in interactiunea ideilor si in comunicare.

Despre GMP PR

Fondata in 2007, GMP PR, parte a GMP Group, este una dintre cele mai importante agentii de relatii publice din Romania. De-a lungul timpului, activitatea agentiei a fost recunoscuta local si international la competitii precum Sabre Awards, European Excellence Awards sau Romanian PR Award. Printre distinctiile primite se numara "Best use of PR Evaluation", "Newcomer European Agency of the Year", "Best European Launch" sau "Romanian PR Agency of the year". In 2016 agentia a fost implicata intr-o campanie considerata Campania Anului in Romania, cea in urma careia 1 iunie a devenit Zi Libera Nationala, agentia fiind distinsa cu PR Innovator of the Year si PR for Greater Good.