Pe 17 ianuarie, Radio Romania Actualitati va transmite prima editie a emisiunii „Rom European". Emisiunea face parte din campania „Discriminarea se invata acasa. Cunoaste-i inainte sa-i judeci”, initiata de Secretariatul General al Guvernului si de Agentia Nationala pentru Romi.

Prima editie va aborda tema identitatii „Tigan versus Rom” si „problema tiganeasca”. Vor dezbate Gruia Bumbu, presedintele Agentiei Nationale pentru Romi, Mircea Toma, presedintele Agentiei de Monitorizare a Presei, senatorul Gheorghe Funar si Nicolae Maximilian, director adjunct al Institutului pentru Cercetarea si Prevenirea Criminalitatii din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane.

„Rom European” se adreseaza in primul rand populatiei de etnie roma, dar si publicului larg si actorilor care influenteaza politicile publice cu privire la integrarea romilor. Emisiunea isi propune sa ii informeze pe cetatenii romani de etnie roma cu privire la drepturile si obligatiile ce le revin in contextul integrarii in Uniunea Europeana. „Rom European” are rolul de a combate stigma asupra etniei rome si de a sprijini comunitatea roma din Romania pentru a-si depasi complexele.