Fostul preşedinte-director general al SRTV, Irina Radu, declară într-un interviu la RFI că probabil, anumite decizii ale sale au deranjat. Ea spune că se aştepta să fie demisă de Parlament, dar crede că votul de miercuri a fost dat pe baza unor dezinformări. Irina Radu precizează că TVR a avut un profit de 6 milioane de lei în 2016.

Irina RaduFoto: Agerpres

Irina Radu spune că se aştepta să fie demisă de la conducerea TVR: „Vreau să vă spun că mă aşteptam, aşa, din ce s-a întâmplat în ultimul timp, mă aşteptam. Nu vreau să judec votul. Sunt foarte supărată pe felul în care oamenii ajung să ia decizii, dar în acelaşi timp, încerc să-mi păstrez umorul (...). Ştiu exact cât durează „viaţa” unui preşedinte TVR, eram pregătită pentru orice, dar nu credeam că se vor lua nişte decizii atât de importante, pe bază de dezinformare. Mă refer la tot ce s-a spus la concluziile referitoare la raport. Adică este primul raport pozitiv după ani de zile, este un an 2016 primul an terminat pe plus de TVR. Asta arată ceva, arată o muncă, un efort, un altfel de management. Dacă toate lucrurile astea nu contează şi trei babe bârfitoare se duc la cineva şi-i spun trei prostii şi un Parlament întreg votează pe aceste criterii, eu ce să mai comentez, mă bucur de viaţă şi atât”.

Telefoane primite de la oameni politici

Fosta şefă a TVR declară că ştia că „lucrurile se adună. Întâi se supără cineva şi te reclamă că nu ai promovat pe nu ştiu cine, apoi se supără cineva că te-a sunat şi tu n-ai mărit salariul, apoi altcineva că a fost criticat într-o emisiune, apoi se duce cineva care-ţi vrea locul şi spune că nu ştiu ce-ai făcut. Şi în momentul în care acolo, la polul de decizie nu există o persoană cu mintea limpede, care să adune informaţia, să aibă documente, să ia o decizie foarte bine întemeiată pe fapte şi cifre, nu pe poveşti de culoar, se întâmplă acest lucru, ăsta e sistemul nostru de lucru deocamdată”.

Întrebată dacă a fost contactată de vreun om politic, care să-i ceară ceva, Irina Radu a răspuns: „Bineînţeles, bineînţeles, doar că ştiţi cum... şi cerutul acesta, adică una este dacă cineva te roagă uite, întâlneşte-te cu cineva, că e o persoană cu calităţi şi poate aveţi nevoie, e una. Nu mi s-au cerut lucruri deplasate, asta pot să vă zic şi mă mândresc cu asta, adică nu m-a sunat nimeni în doi ani de zile, să-mi spună pe cutărescu să nu-l mai văd la televizor. Una este că m-a rugat cineva uite, întâlneşte-te cu o persoană care are un proiect sau te rog să te uiţi pe un CV. Astea sunt lucruri normale, cine spune că nu se întâmplă, doar nu suntem copii”.

Continuarea pe www.rfi.ro