Premiul Cetateanul European al anului 2017 a fost inmanat miercuri in cadrul unei ceremonii oficiale la Bruxelles, distinctiile fiind inmanate de presedintele Parlamentului European, Antonio Tajani. Laureatii romani: Cristi Pantazi si Mihaly Bencze, potrivitEurActiv.ro.

Cristian Pantazi si presedinte PE Antonio TajaniFoto: EurActiv.ro

Mihaly Bencze s-a nascut la 20 noiembrie 1954, in orasul Sacele, judetul Brasov, oras care i-a marcat formarea, continuata la Universitatea Babes-Bolyai in Cluj si, ulterior, la Universitatea din Craiova, unde a obtinut titlul de doctor in matematica.

Jurnalistul Cristian Pantazi si profesorul Mihaly Bencze - premiu european

Jurnalistul Cristian Pantazi si profesorul Mihaly Bencze - premiu european

Foto: HotnewsIn fiecare an, Parlamentul European acorda premiul "The European Citizen's Prize".

Premiul este acordat cetatenilor, asociatiilor si organizatiilor care au dovedit realizari exceptionale si/sau angajamente iesite din comun in urmatoarele domenii:

- activitati care pun in practica valorile din Cartea Fundamentala a Drepturilor Omului a Uniunii Europene

- activitati de prmomovare pentru o mai buna intelegere si integrare intre cetatenii statelor membre si facilitarea cooperarii cross-border si transnationale in interiorul Uniunii Europene

- activitati care implica cooperarea pe termen lung, cooperarea culturala transnationala care contribuie la consolidarea spiritului european

- proiectelor legate de Anul European