Televiziunea Realitatea TV a fost amendată, marţi, cu 85.000 de lei de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) pentru o ediţie a emisiunii „Jocuri de putere”, moderată de Rareş Bogdan, difuzată pe 28 septembrie, în care au fost lansate atacuri la adresa instituţiei, după ce Consiliul amendase postul cu aceeaşi sumă, potrivit news.ro.

Emisiunea, desfăşurată în prezenţa jurnaliştilor Oreste Teodorescu, Grigore Cartianu, Sorin M. Ioniţă şi a avocaţilor Constantin Durgheu şi Giorgiu Coman, a avut titluri precum: ”Slugile lui Dragnea, amendă maximă pentru Realitatea”, ”Amendă colosală diktată împotriva lui Bogdan”, ”Şocant! CNA condamnă recursul la istoria României”, ”CNA ne cere să uităm istoria. Nu vom face asta!” şi ”Pedepsiţi de CNA pentru exces de patriotism”.

În emisiune s-a dezbătut tema unei alte amenzi de 85.000 de lei pe care CNA a dat-o postului TV, pentru atacuri la adresa comunităţii maghiare, în urma unor reclamaţii formulate de UDMR.

”Culmea este că reprezentanta UDMR (Orsolya Borsos, n.r.) a propus o amendă de 20.000. Reprezentanţii ticăloşi, trădători şi slugoi ai PSD şi ALDE au zis, nu, este vorba despre Rareş Bogdan este şi Oreste Teodorescu acolo, şi ceilalţi, un miliard. Asta a fost amenda propusă, un miliard, cea mai mare amendă. În cele din urmă au căzut de acord şi au votat 85 de mii de RON, adică vreo 19 mii de euro, votaţi astăzi pentru o emisiune pe care dumneavoastră aţi urmărit-o alături de nouă puncte de audienţă, înseamnă două milioane şi jumătate de români. (…) Pentru acest lucru, pentru faptul că am arătat istoria, am arătat de ce nu putem sărbători 15 martie, am arătat că este incorect să nu sancţionăm faptul că liderul UDMR spune că nu doreşte să sărbătorească 1 Decembrie, noi am fost loviţi în moalele capului chiar de ai noştri”, a declarat Rareş Bogdan în emisiune, potrivit raportului de monitorizare.

Amenda de 20.000 de lei a fost însă dată de CNA postului B1 TV în aceeaşi zi, pe 28 septembrie, cazul fiind tratat împreună cu cel de la Realitatea TV, în urma unor reclamaţii făcute de UDMR. ”Ce e titrat în emisiune e greşit. Propunerile nu au fost acestea”, a observat Gabriel Tufeanu.

Dincolo de referirea la cuantumul amenzii, emisiunea a conţinut şi atacuri la adresa membrilor Consiliului.

Televiziunea Antena 1 a fost amendată cu 30.000 de lei de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), marţi, pentru încălcarea legislaţiei audiovizuale cu privire la protecţia minorilor în mai multe ediţii ale emisiunii ”Insula iubirii”, în care s-a folosit un limbaj vulgar şi s-a prezentat un comportament obscen, la o oră la care minorii au acces.

Amenda a fost dată în urma unei propuneri intermediare formulate de Răsvan Popescu, vicepreşedintele CNA, înaintea celui de-al treilea tur de vot, după ce alte două propuneri, de 45.000 de lei (formulată de Valentin Jucan) şi de 20.000 (formulată de Radu Herjeu), nu au întrunit numărul minim de voturi necesare – 6.