​Omul de afaceri Adrian Thiess a spus, vineri, pentru HotNews.ro ca nu are nicio legatura cu firmele care au castigat licitatia pentru a realiza, pentru milioane de euro, revista Primariei Sectorului 1, despre care HotNews.ro a scris joi. Articolul HotNews.ro arata ca intr-una dintre firmele castigatoare erau prezente persoane apropiate lui Adrian Thiess, fost consilier al lui Sorin Oprescu si fondator al ziarului "Puterea".

Adrian Thiess, pentru HotNews.ro:

  • "Ii dau perfecta dreptate domnului Mihnea Vasiliu (n.red. - director general Ringier Romania, citat in articolul de joi) ca nu e ca posibil ca o firma de apartament sa castige un contract de genul acesta, in detrimentul unei asocieri precum cea dintre o institutie puternica a statului, Monitorul Oficial, cu un concern media precum Ringier. Primaria Sectorului 1 e in acelasi asentiment cu ce se intampla in Buc si in Romania: (rezultatul licitatiei - n.red.) e o aberatie, doar cu pretul cel mai mic sa castige o astfel de firma in fata unei asocieri precum cea dintre Ringier si Monitorul Oficial. Incompetenta Primariei Sectorului 1 e rarisima. Sa scoti un buletin de propaganda si sa il dai gratis ca sa ia cineva bani e tipic administratiei capitalei si a Sectorului 1, in 2017. Eu nu am nicio legatura, nu sunt in spatele niciuneia dintre acele companii. A existat cu mult timp in urma o companie (Cross Media Parters, care edita ziarul Puterea - n.red.), dar am vandut si brandul si domeniul puterea.ro, nu am nicio legatura cu subiectul. Ii cunosc (pe cei de la Cross Media Premium, firma din asocierea castigatoare in licitatia Primariei Sectorului 1 - n.red.), dar nu inseamna ca sunt eu in spatele lor. Chiar mi se pare aberant ca o astfel de societate sa castige in detrimentul unui trust media precum Ringier. Nu poti sa pui doar un criteriu de pret, e doar aberatie."

HotNews.ro a scris ca Primaria Sectorului 1 a decis ofertantul castigator in licitatia pentru realizarea, tiparirea si distributia revistei institutiei in urmatorii patru ani, un contract de milioane de euro: asocierea dintre doua firme cu un total de patru angajati, conform datelor de la Ministerul Finantelor - Romprint Fusion si Cross Media Premium. HotNews.ro a indicat faptul ca persoane din cadrul Cross Media Premium au lucrat indeaproape cu Adrian Thiess. Detalii aici