Seful Departamentului productiei editoriale la TVR, Cezar Iulian Ion a fost ales, sambata, presedintele Asociatiei Jurnalistilor din Romania (AJR). El a obtinut 25 de voturi din cele 38 validate. Cezar Iulian Ion ocupase, de altfel, functia de presedinte interimar al AJR.

Tot sambata, membrii Asociatiei Jurnalistilor din Romania (AJR) au votat ca presedintele acestei organizatii sa aiba un mandat limitat de un an si nu de 4 ani, asa cum prevedea statutul organizatiei. De asemenea, si Comitetul Director va avea un mandat de un an, fata de doi ani cum era prevazut in statut.

In cadrul dezbaterilor s-a stabilit sa faca parte din AJR doar ziaristii care au o experienta in presa de 3 ani si nu de un an, asa cum propusesera unii dintre participantii la Adunarea Generala. In favoarea masuri adoptate a pledat jurnalista Rodica Madosa, de la Radio Romania. "In goana dupa membri, riscam sa avem un esec", a avertizat ziarista.

Totodata, mai multi membri au insistat ca jurnalistul Cristian Tudor Popescu sa faca parte din Comitetul Director al AJR. Acesta si-a exprimat, insa, temerea ca o asemenea functie ar putea sa sporeasca speculatiile potrivit carora ar influenta activitatea Asociatiei.

Referindu-se la presedintele AJR, Cristian Tudor Popescu a declarat: "In acest an, Cezar Ion a dat dovada de munca si de determinare in asociatie. Filisofi sau destepti suntem multi, dar Cezar Ion are calitatea de a fi hotarat sa conduca aceasta asociatie". Cu toate acestea, Cristian Tudor Popescu i-a sugerat lui Cezar Ion sa dea dovada de siguranta si precizie in contactul cu media.

La Adunarea Generala de sambata au fost alesi si membrii Comitetului Director al AJR. Acestia sunt C.T. Popescu (care a obtinut si numarul cel mai mare de voturi), Catalin Tolontan, Cristian Hostiuc, Cristian Stoianovici, Ovidiu Nahoi si Dan Horatiu Popa.