Membrii Asociatiei Jurnalistilor din Romania (AJP) au anuntat, sambata, cu ocazia Adunarii Generale a Asociatiei, ca pe 9 februarie se vor retrage din toate structurile Clubului Roman de Presa (CRP). Relatia AJP - CRP va fi decisa tot pe 9 februarie, cand este programata Adunarea generala a CRP.

"Noi desfiintam Clubul Roman de Presa, asa cum am stabilit anul trecut. CRP - asa cum a fost pana azi - a murit!", a declarat Cristian Tudor Popescu, prezent la Adunarea Generala de sambata. De altfel, Cristian Tudor Popescu a fost ales membru in Colegiul Director al AJR.

Viitorul CRP va fi decis la sedinta din 9 februarie, unde membrii AJR vor reprezenta aceasta Asociatie si nu redactiile, asa cum au facut-o pana acum.

Membrii AJR ce vor fi prezenti la Adunarea generala a CRP au decis sa se abtina de la orice decizie privind viitorul CRP rezultat in urma dezbaterilor.

"Incepand de astazi, receptam CRP ca o organizatie patronala. CRP nu mai reprezinta jurnalistii" - a spus Catalin Tolontan, redactor-sef la "Gazeta Sporturilor", si el ales membru in Consiliul Director al AJR.

Cat priveste o viitoare pozitie AJR vs. CRP, aceasta va fi decisa in functie de ofertele pe care Asociatia le va primi din partea patronatelor. Pana pe 9 februarie, presedintele CRP va fi in continuare Cristian Tudor Popescu. In prezent, in CRP sunt 22 de jurnalisti, reprezentanti ai redactiilor.

Sambata, Asocia Jurnalistilor din Romania si-a ales presedintele. Este vorba despre seful Departamentului productiei editoriale la TVR, Cezar Iulian Ion, cel care ocupase, de altfel, functia de presedinte interimar al AJR.