Dupa Franta, canalul RT se intereseaza si de Elvetia? Xenia Fedorova, presedinte al ramurii franceze, ramane evaziva: "De ce nu? Vom vedea." Pana in acest moment, RT nu dispune de niciun corespondent permanent in Elvetia. Un jurnalist este insa detasat la Palatul Natiunilor din Geneva, sediul european al ONU. Acesta acopera in special subiectul negocierilor de pace din Siria, in care Rusia joaca un rol de prim-plan, potrivit rador care citeaza Le Temps.

Corespondentul furnizeaza mai ales continut pentru agentia de stiri RIA Novosti, destinat pietei ruse, afirmand ca nu are nicio legatura cu RT. De fapt, lucrurile sunt putin mai complicate: RIA Novosti apartine grupului Rossiya Segodnya, la fel ca platforma internet Sputnik, tradusa in circa 30 de limbi, si fireste RT, bratul audiovizual al Moscovei in strainatate.

Toate aceste mijloace media isi au sediul in acelasi imobil din centrul Moscovei. Au aceeasi linie editoriala si sunt conduse de acelasi redactor-sef - Margarita Simonian. Sectorul de informatii publice a fost reorganizat in 2013 de presedintele Vladimir Putin, cu scopul de a consolida influenta rusa in lume. Misiune indeplinita. Continutul diferitelor canale de informatii ruse sunt extrem de prezente pe retelele sociale. Internautii nu realizeaza caracterul oficial si orientat al informatiilor pe care le distribuie.