Doua ore si jumatate de vizionari, 40 de minute de dezbateri si doua propuneri de amenda care au strans impreuna trei voturi (din opt membri prezenti). Forul audiovizual nu a reusit sa ajunga un consens dupa ce au fost vizionate fragmente din cinci editii Sinteza zilei, din octombrie 2017, in care au fost infiecare ONG-uri precum Funcky Citizens, Expert Forum sau ActiveWatch, despre care s-a spus ca sunt finantate de George Soros, relateaza Paginademedia.ro.

S-au facut doua propuneri de sanctiuni, de 100.000 de lei (Dorina Rusu), respectiv 20.000 de lei (Florin Gabrea). Propunerea de 100.000 de lei a avut un singur vot, cel al Dorinei Rusu, in timp ce pentru cea de 20.000 de lei au fost doua voturi: Florin Gabrea si Gabriel Tufeanu.

Ceilalti membri prezenti n-au votat pentru niciuna dintre amenzi: este vorba despre Orsolya Borsos, Monica Gubernat, Radu Herjeu, Rasvan Popescu si Radu Calin Cristea.

Pentru ca o sanctiune sa treaca, este nevoie de cel putin sase voturi, iar intrucat niciuna n-a trecut la vot, cazul va fi reportat pentru sedinta viitoare, explica sursa citata.

Citeste cum s-au desfasurat dezbaterile in sedinta CNA, pe Paginademedia.ro