Reprezentantii postului AXN din Londra si din Budapesta au dat curs, marti, invitatiei CNA, anuntand oficial scoaterea din program a clipurilor cu veveritele sinucigase. Acestia si-au cerut scuze, in numele companiei, daca vreun minor a vazut clipurile 'incriminate' si au recunoscut existenta altor doua episoade de desene animate difuzate pe AXN, la ore de maxima audienta. Este vorba de show-ul "Superhero Roomate", in care un extraterestru se masturbeaza cu revista pentru barbati MAXIM in fata si colegul lui de camera care ii urmeaza exemplul.

AXN transmite in Europa Centrala si de Est pe baza unei licente obtinute la Londra, iar reprezentantul sau legal pentru regiune se afla la Budapesta.

General Managerul AXN la Budapesta, Stephen White, a catalogat drept "complet neadecvate" aceste programe difuzate la ore in care minorii le pot accesa cu usurinta si a anuntat decizia companiei de a instrui personalul AXN din regiune cu privire la legislatia audiovizuala specifica fiecarei tari in care emite postul.

Desi AXN a difuzat pe tot parcursul lunii decembrie clipurile cu "veveritele sinucigase" care prezentau sinuciderea care pe un eveniment haios din viata lor, compania a sesizat difuzarea lor in timpul zilei abia pe 5 ianuarie, data la care a si dispus scoaterea lor din program. Prezenta lor in program pe 10 ianuarie a fost o eroare, spun ei.

"Veveritele sinucigase" si "Superhero roomate" au fost contractate de AXN la pachet cu alte filme, pentru umplerea golurilor publicitare, au precizat reprezentantii AXN.

Superhero Roommate il prezinta pe un extraterestru care "elimina particule" - cum explica el faptul ca se masturbeaza - citind revista Maxim. El il surprinde ulterior pe colegul sau de camera facand acelasi lucru.

Pe viitor, compania AXN spune ca va tine cont de sensibilitatile publicului din tarile unde postul este prezent in grila de programe si vor evita astfel de incidente, au precizat reprezentantii AXN in sedinta publica a CNA.