Conventia Organizatiilor de Media refuza sa participe in calitate de observator la concursul pentru ocuparea postului de Director Departament Stiri la TVR, se arata intr-un comunicat, in care se precizeaza ca acest concurs "este fara obiect si inoportun pana la pronuntarea definitiva a instantei in litigiul inintiat de Rodica Culcer impotriva SRTV".

De altfel si Rodica Culcer, directorul Directiei Emisiuni Informative si Sport din TVR, i-a cerut lui Alexandru Sassu, printr-o adresa depusa joi la Cancelaria acestuia, sa anuleze concursul pentru postul de director al Departamentului Stiri, pe motiv ca nu respecta procedurile interne si legislatia in vigoare.

Rodica Culcer a dat in judecata la inceputul acestui an, televiziunea publica deoarece i-a fost "amputata fisa postului".

Postul a fost creat in octombrie 2007. Atributiuni cuprinse in fisa acestui post se regasesc in fisa postului Director Directia Stiri, ocupat pana la acea data de Rodica Culcer. Cu ocazia infiintarii noului post de Director Departament Stiri, postul Rodicai Culcer a fost transformat in Director Directia Emisiuni Informative si Sport.

Rodica Culcer a actionat in instanta SRTV pentru ca i s-a incalcat contractul de munca, in particular pentru faptul ca parte din activitatile continute de fisa postului pe care l-a castigat prin concurs i-au fost retrase si se regasesc in fisa postului scos la concurs.