Concursul pentru postul de director al Departmanetului Stiri al TVR, programat initial pentru 30 ianuarie, a fost amanat pana in data de 5 februarie, anunta luni Departamentul de Comunicare al televiziunii publice.

Acest concurs a fost amanat deoarece unii dintre membrii Comisiei de evaluare nu puteau fi prezenti "din motive obiective" la data de 30 ianuarie, se arata intr-un comunicat de presa remis HotNews.ro.

Contestat de directorul Directiei Emisiuni Informative si Sport din TVR, concursul a atras si atentia Conventiei Organizatiilor de Media. Aceasta a anuntat, saptamana trecuta, ca refuza sa participe in calitate de observator la acest concurs, deoarece "este fara obiect si inoportun pana la pronuntarea definitiva a instantei in litigiul initiat de Rodica Culcer impotriva SRTv".

Culcer a dat in judecata televiziunea publica deoarece i-a fost "amputata fisa postului".

Comunicatul de luni al SRTv arata ca, data fiind amanarea concursului, "Preşedintele-Director General al TVR, Alexandru Sassu, a decis prelungirea interimatului funcţiei de director al Departamentului Ştiri din cadrul Direcţiei Emisiuni Informative şi Sport până la ocuparea postului de eventualul câştigător al concursului."

Interimatul directorului Departamentului Ştiri, asigurat de Madalina Radulescu, urma sa expire joi, 31 ianuarie 2008.