Uniunea Sindicala MediaSind va actiona in justitie administratia Societatii Romane de Televiziune pentru nerespectarea Contractului Colectiv de Munca, relateaza NewsIn. Totodata uniunea va sesiza Presedintia, Guvernul si alte institutii referitor la retransmisia TVR 1 in Republica Moldova.

Potrivit MediaSind, SRTv nu respecta Legea 130/1996 republicata, care stipuleaza ca "nu se pot negocia la nivel de unitate clauze care sa stabileasca drepturi la un nivel inferior celui stabilit prin contractele colective de munca incheiate la nivel superior".

Organizatia mai acuza conducerea televiziunii publice si pentru faptul ca "dupa intreruperea abuziva si ilegala a emisiei programelor TVR1 pe teritoriul Republicii Moldova, Consiliul de Administratie al SRTv l-a mandatat pe Alexandru Sassu sa actioneze in instanta Consiliul Coordonator al Audiovizualului din Republica Moldova, precum si compania privata ICS Telefe M International SRL".

Cu toate acestea, in data de 3 decembrie, Alexandru Sassu a incheiat un acord de retransmisie a programelor TVR1 peste Prut tocmai cu ICS Telefe M International SRL, incalcand prevederile Legii de functionare a SRTv si ignorand, astfel, Hotararea Consiliului de Administratie.

MediaSind, impreuna cu Federatia Europeana a Jurnalistilor (FEJ) si Federatia Internationala a Jurnalistilor (FIJ), au tras mai multe semnale de alarma, propunand solutii viabile pentru depolitizarea structurilor de conducere din cele doua institutii publice de Radio si Televiziune.

MediaSind este formata din 24 de sindicate si 8.400 de membri din presa scrisa, radio, televiziune, edituri si tipografii.