Google Inc a inregistrat in ultimul trimestru al anului trecut venituri si un profit sub asteptarile analistilor de pe Wall Street, pe fondul unei scaderi a numarului de clickuri pe reclamele gestionate de Google si a comisioanelor prea mari platite site-urilor care publica reclame Google, scrie Wall Street Journal. In trimestrul mentionat, Google a inregistrat o crestere cu 17% a profitului net, dupa ce in trimestrul anterior cresterea fusese de 46%. Veniturile au crescut cu 51% pana la 4,8 miliarde dolari, sub asteptarile din piata.

Potrivit Reuters, in trimestrul patru al anului trecut, Google a obtinut un profit net de 1,21 miliarde dolari, sau 3,79 dolari pe actiune comparativ cu 1,03 miliarde dolari sau 3,29 dolari pe actiune in trimestrul similar al anului anterior. Castigul pe actiune s-a ridicat pana la 4,43 dolari, sub asteptarile analistilor Reuters care estimasera un castig de 4,47 dolari.

Veniturile au crescut cu 51% pana la 4,82 miliarde dolari. In medie, analistii prognozasera o crestere a veniturilor de 4,83 miliarde dolari.

Vanzarile reclamelor publicitare in Marea britanie, a doua piata ca marime a Google dupa cea din Statele Unite au crescut cu numai 5%, la jumatate fata de cresterea din ultimul trimestru al anului 2006. La nivelul intregului an 2007, Google a obtinut venituri de 16,6 miliarde dolari, dupa ce rata de crestere a numarului de clickuri pe reclamele gestionate de Google a scazut la 30%, fata de 61% in trimestrul corespunzator al anului 2006.