Publicatia Cotidianul a confirmat oficial, miercuri, infiintarea unui Consiliu Editorial din care vor face parte Emil Hurezeanu, Mircea Dinescu, Adrian Ursu, Robert Turcescu si Doru Buscu. Acesta din urma va fi si director editorial al ziarului, iar redactor-sef "va fi detinuta, ca si pana acum, de Mihnea Maruta, cel care a condus intreaga campanie editoriala de relansare a ziarului, demarata impreuna cu Robert Turcescu in luna mai a anului trecut.

Un comunicat al ziarului sustine ca acesta a inregistrat cea mai mare crestere de audienta (20%), conform ultimului val SNA, s-ar afla pe locul al treilea la vanzari cu bucata in randul "ziarelor de calitate" dupa Jurnalul National si Evenimentul Zilei, conform BRAT, si pe primul loc in sub-categoria ziarelor top-quality, deasupra Romania libera, Adevarul, Gandul sau Ziua.

Anuntul confirma plecarea lui Emil Hurezeanu din functia de director al Romaniei libere, vehiculata de mult timp si data drept certa, in lumea presei, de acum o saptamana. La randul sau, Adrian Ursu vine din directia Gandul, ziar unde a fost, pana in decembrie 2007, redactor-sef. El este, totodata, realizatorul emisiunii "Oamenii Realitatii", talk-show zilnic pe postul Realitatea TV, unde mai realizeaza si emisiunea saptamanala "Eurosceptici".

Mircea Dinescu, fost asociat in Academia Catavencu, iar mai recent al ziarului Gandul, s-a facut vizibil in ultimii ani mai mult ca partener de talk-show al lui Stelian Tanase la aceeasi Realitatea TV si mai putin prin activitatile sale din zona de publishing, ce au incus Plai cu Boi si Aspirina Saracului.

Informatii privind infiintarea unui astfel de consiliu editorial la Cotidianul - insotite de zvonuri privind o masura similara la Realitatea - au persistat pe piata media de la sfarsitul anului trecut. Printre numele vehiculate pentru consiliul de la Cotidianul s-au mai numarat Sorin Rosca Stanescu si Liviu Mihaiu, care nu au fost confirmate, insa, pana acum.