Doi membri ai Consiliului de Administrație ai TVR, plus un membru supleant, toți numiți de PSD/Guvern, au caștigat în doar două zile concursuri prin care obțin slujbe permanente în televiziunea publică. Și aceasta, în condițiile în care, din informațiile HotNews.ro, mai toți directorii din TVR, deci inclusiv cei care ar trebui să se ocupe de angajări, ocupă posturile lor în calitate de interimari.

Cladirea TVRFoto: TVR

Potrivit unor anunțuri publicate miercuri pe site-ul TVR:

  • Smaranda Vornicu-Shalit, membru în CA al TVR, a câștigat un concurs desfășurat tot ieri pentru un post de producător TV la TVR 1 - Direcția Programe / Producători General.
  • Cătălin Blebea, membru în CA al TVR, a câștigat în urma unui concurs desfășurat marți postul de jurnalist TV (M) la Departamentul TVR 2 - Direcția Programe / Producător General (potrivit unor angajați TVR consultați de HotNews.ro, (M) denotă studii medii)
  • Camelia Ivașcu, membru supleant în CA al TVR, este unul dintre cei doi câștigători ai unui concurs desfășurat tot marți pentru postul de producător TV la Departamentul TVR 2 - Direcția Programe / Producător General

În CA-ul condus de Doina Gradea (desemnată președinte-director general de către PSD), Smaranda Vornicu Shalit (membru) și Camelia Ivașcu (membru supleant) au fost propuși de PSD, iar Cătălin Blebea de către guvern.

UPDATE Potrivit TVR, pentru postul ocupat de Camelia Ivascu au fost 7 candidați în concurs, pentru cel ocupat de Cătălin Blebea - 3 candidați, iar pentru cel ocupat de Smaranda Vornicu - 4 candidați. Televiziunea precizează că posturile erau vacante din toamnă, fie în urma trecerii titularelor pe alte posturi (cazul celor ocupate acum de Cătățin Blebea și Camelia Ivașcu), fie ca urmare a pensionării titularului (postul ocupat de Smaranda Vornicu). TVR precizează:

  • "Toate concursurile au fost organizate conform „Procedurii de recrutare şi selecţie a personalului ce urmează să fie angajat în SRTv”, în vigoare în SRTv. Conform procedurii, anunţurile de concurs au fost publicate pe site-urile intern şi extern ale Televiziunii Române şi au fost afişate la avizierul de la intrarea Pangrati a TVR."

În martie, comisiile de buget ale Camerei Deputaților și Senatului au avizat negativ contul de execuție bugetară al TVR pentru 2017. De atunci, însă, nu s-a mai întâmplat nimic în Parlament, referitor la activitatea TVR. În cazul în care raportul de activitate al TVR este respins în Parlament, Consiliul de Administrație, inclusiv PDG Doina Gradea, este demis de drept. Raportul pe 2017 este încă în așteptare, iar cel pe 2018 abia a fost transmis Parlamentului.

De notat că aceste concursuri din ultimele zile au fost organizate în condițiile în care șefii TVR, în majoritatea lor covârșitoare, ocupă posturile interimar. Din informațiile HotNews.ro, Doina Gradea a prelungit, cel mai recent la finele lunii martie, cu două luni mandatele "coordonatorilor cu atribuții manageriale", dintre care peste 50 de coordonatori cu atribuții de director, producător șef, șef serviciu, șef compartiment, șef colectiv etc. doar la București.

  • Potrivit unui anunț intern consultat de HotNews.ro, lista coordonatorilor cu mandat extins timp de 60 de zile se întinde de la producătorul general Alexandru Sassu la șefii de posturi (Eduard Dârvariu la TVR 1, Carla Tompea la TVR 2 etc), la directorii de direcții (inclusiv Mădălina Rădulescu de la Știri), la directorii altor diviziii precum Andras Istvan Demeter la Casa de Producție și până la șefii de serviciu financiar, achiziții, imagine etc.