Societatea Romana de Televiziune (SRTv) a obtinut in instanta de judecata, la Curtea de Apel Chisinau, suspendarea deciziilor Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA), de anulare a transmisiei programelor postului TVR 1 pe teritoriul Basarabiei. SRTv poate sa transmita din nou postul de televiziune TVR1 pe frecventa nationala II incepand de luni 18 februarie, imediat ce toate acele vor fi perfectionate, transmite portalul Unimedia, preluat de Romanian Global News.

Consiliul Coordonator al Audiovizualului are posibilitatea de a ataca in termen de 15 zile hotararea Curtii de Apel Chisinau.

Amintim ca disputa in jurul retransmiterii postului romanesc de televiziune a inceput la sfarsitul lunii iulie anul trecut, cand CCA a scos, la cererea Ministerului Dezvoltarii Informationale, Reteaua nr. II de stat la concurs. Atunci a fost invocat motivul ca SRTv nu-si onoreaza obligatiunile fata de IS „Radiocomunicatii”.

Mai multi membri ai CCA, dar si reprezentanti ai societatii civile si politicieni, au declarat drept ilegala aceasta decizie. Consiliul, insa, nu a revenit asupra ei. In septembrie 2007, SRTv a fost anuntata, ca nu va mai putea transmite TVR 1 pe frecventa nationala II din Basarabia, intrucat aceasta a fost alocata, prin concurs, companiei Tele FM International, de CCA.

SRTv a atacat in judecata in luna noiembrie decizia CCA, solicitand despagubiri in valoare de jumatate de milion de euro.