Actorul și regizorul Dan Puric s-a dezlănțuit, folosind un limbaj scandalos, sămbătă seara, la Realitatea PLUS, împotriva oamenilor de pe Facebook, împotriva Bruxelles-ului și împotriva celor care au protestat după Colectiv. Grav este că moderatorul emisiunii nu i-a atras atenția pentru derapajele verbale. Dimpotrivă, i-a ținut isonul. Despre cei de pe Facebook, Dan Puric a spus că "sunt noii năvălitori asupra poporului român", iar despre Colectiv a spus că "haimanalele alea" voiau să dea jos Biserica. Vezi în text dialogul cu moderatorul.

Dan Puric la Realitatea PLUSFoto: Realitatea TV

Moderator: Am observat o împărțire între două tabere, când apare un subiect oamenii se împart.

Dan Puric: Dracul îi împarte.

Moderatorul: Cred.

Dan Puric: Dracul este cu împărțirea.

Moderator: S-a întâmplat ceva. A venit o decizie că putem să mergem să luăm lumină din partea polițiștilor. S-au împărțit oamenii și unii au spus "Domne, nu e bine biserica". Alții spun "lăsați biserica să facă ce trebuie". Acum, românul este prins între o mulțime de bolovani care se ciocnesc și ies scântei și el nu mai știe ce să înțeleagă. Partea care spune că nu e bine să te duci la biserică pentru că o să mori? Sau partea care spune "Lăsați-mă să simt"?

Dan Puric: Partea aia este creierașul (?) de Facebook...

Moderator: Vitejii de Facebook...

Dan Puric: Da, da, vitejii de Facebook. Ăștia sunt noii năvălitori asupra poporului român. Lasă, sunt muște care trec.

Cu taberele astea... Pe ăștia îi suflă istoria. Nu l-au văzut încă pe Dracu'. Când o să-l vadă, să vezi că termină cu tabăra. Ăia trebuie să-l vadă pe Dracu' ca să se ducă la Dumnezeu.

(Apoi povestește despre un preot care i-a dat o carte).

Luăm istoria de acum și facem așa, a doua zi după Rusalii, noaptea, 1951, arestați în Banat și duși în Bărăgan. Că acum toți suntem arestați și deportați în propria noastră țară, că așa vrea Bruxelles-ul și așa vor tovarășii de dincolo.

Ne-a băgat botniță. Este pentru prima oară când sfinții emană microbi. Eu știam că parlamentarii sunt vectori de infecție.

Moderatorul: Este vorba și despre aglomerarea de persoane.

Dan Puric: Bogdane, eu știu asta. Eu am mai zis: Biserica a reacționat foarte bine, foarte înțelept. Că lipseau două babe la altar și începea: A început Covidu' în România. Cum a făcut la Colectiv. Haimanalele alea abia se pregăteau cu "Jos Biserica!", "Jos Patriarhul!". Dacă ei sunt hrăniți...

Înregistrarea emisiunii poate fi urmărită aici, iar dialogul de mai sus începând cu minutul 10.00.