Autoritățile au decis marți, 5 mai, blocarea accesului utilizatorilor la conținutul site-ului ortodox.info.ro, prin care 'este continuată campania de dezinformare privind COVID-19 începută pe site-ul la care accesul a fost deja blocat, respectiv ortodoxinfo.ro'. Doar că miercuri a apărut site-ul ortodoxinfo.net, care se victimizează că ar fi fost pentru cu totul altceva și anume ”fiindcă anunțau anularea amenzilor” date de poliție celor care nu respectau restricțiile din situația de urgență.

Greu de inchisFoto: Captura

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică și al doilea site continua seria de articole din categoria teoriei conspiraţiei, cu titluri alarmiste și informații false. Un exemplu este articolul: 'Nu vă fie frică de amenzi, sunt ilegale. Sunt doar pentru intimidare!, în care populația este încurajată să circule fără declarația pe proprie răspundere și este lansată ipoteza implementării pe ascuns a tehnologiei 5G.

Pentru detalii privind blocarea site-ului ortodoxinfo.ro citește: Site-ul ortodoxinfo.ro, închis pentru fake-news de autorități. Exemplu de titlu pe site: ”Se pregătește omorârea pensionarilor în lagăre de concentrare și exterminare”