Publicatia internationala Marie Claire va fi lansata pe piata romaneasca in aprilie 2008, a anuntat oficial, vineri, Sanoma Hearst Romania. Editia romaneasca va aparea in 150 de pagini si va fi condusa de redactorul-sef Mara Stroe. In deja aglomerata nisa de publicatii adresate femeilor, Marie Claire se pozitioneaza ca revista lunara up-market si va marsa pe obisnuita reteta de pagini dedicate modei, frumusetii, reportajului si stilului de viata.

In comunicatul de presa al Sanoma Hearst, publisher-ul Theodor Manolache afirma ca, dupa o crestere de peste 44% a cifrei de afaceri a companiei in 2007, comparativ cu anul precedent, Marie Claire va ajuta propulsarea Sanoma Hearst "catre pozitia de lideri in 2008, pe piata revistelor din Romania.

Marie Claire, fondata in 1937 si relansata in 1954, apare in 29 de editii internationale, in 15 limbi si revendica peste 15 milioane de cititori in lume.intreageste publicată în 29 de ediţii internaţionale, în 15 limbi şi are peste 15 milioane de cititori în lume.

Publicatia va completa portofoliul Sanoma Hearst Romania ce cuprinde, in prezent, Esquire, Harper's BAZAAR, Cosmopolitan, Beau Monde, FHM, National Geographic, mami, Casa si Gradina, Femeia, Femeia de Azi si Story.

Mutarea Marei Stroe din pozitia de sefa de redactie la Glamour in cea de redactor-sef la Marie Claire a fost anuntata inca de la sfarsitul anului trecut, cand s-a vehiculat informatia ca noua publicatie urma sa apara in martie - cu o luna inaintea datei anuntate oficial vineri.

Comanescu anunta pe blogul sau ca in aprilie va mai aparea un titlu, InStyle.