Am inceput vineri seara tovarașește, cu stat la coada. O coada destul de sanatoasa (cam 15 minute) la intrarea in clubul Fabrica, unde taman incepuse festivitatea Roblogfest 2008. Ulterior, am socializat domol preț de cateva beri mici și relativ ieftine pana pe la 11 seara, cand a trebuit sa fug pentru ca eram așteptat in alta parte. Așadar, am pierdut anunțul caștigatorilor precum și ocazia de a respira același aer cu somitați din zona media, porn și diverse alte domenii mai mult sau mai puțin conexe. Am profitat in primul rand ca sa discut cu cațiva colegi pe care nu mai avusesem ocazia sa-i vad intr-un mediu informal, dar și cu figuri cunoscute de la Wurbe (apropos #7 este luni și va fi un soi de dezmaț cu client-side freaks care se vor da prin microformate pana la victoria finala). Ca fapta buna a serii, l-am inițiat pe Bobby Voicu in dihotomia dintre programatorii client-side și cei server-side - sunt convins ca informația ii va servi enorm pe viitor. Sau nu.

Astazi insa, am fost destul de surprins sa constat ca blogul pe care il citiți acum s-a clasat al treilea la categoria Business/Tehnologie, jurizata desigur pentru ca ambii mei cititori nu sunt hotarați și darji precum copșanenii deci la categoriile populare nu aveam șanse. Total nemeritat, nu am ce cauta intr-un asemenea top, dar indiferent de acest lucru este de bun simț sa mulțumesc juriului pentru notele bune. Apropos, bravo Dragoș Manac, Mihnea și Comanescu - pe ei ii citesc dintre “premianți” și in cazul lor a fost pe bune. Ca alura generala, Roblogfest party - atat cat am prins eu din el - mi s-a parut surprinzator de ok pentru un eveniment organizat in jurul unui fenomen atat de eterogen cum este bloggingul.

A doua parte a serii, ceva mai lunga, s-a desfașurat la Carul Cu Bere, o intalnire stil alumni cu foști colegi dar (zic eu) actuali amici cu care am lucrat in ultimii ani. Evident ca ținuta mea avand ca element de baza un tricou roșu-roșu (cu Fredo&Pidgin plus Adobe scris de mai multe ori) a trezit imediat comentarii. S-a ajuns destul de repede la concluzia ca m-am transformat dintr-un individ relativ simpatic intr-un corporate bitch fara suflet. Nu m-am lamurit inca daca este un compliment sau un reproș, deci cred ca baieții aveau dreptate. Cu excepția celor doua hiene microsoftiene, va știți voi silverlightiști rasuflați ce sunteți. Mai vorbim peste un an despre adoption rate-ul acela amețitor…

Interesant este ca și de la Carul Cu Bere am primit un premiu onorific, unul dintre chelneri ne-a spus la plecare ca grupul nostru a caștigat un soi de competiție (neoficiala) avand masa cu cel mai ridicat consum de bere al nopții - 23 de litri. La 9+1 oameni nu este chiar fantastic și cred ca daca se organizau baieții mai bine ieșea o cifra mult mai buna. Avand in vedere ca o buna parte din timp le-a lipsit indrumarea mea manageriala, au totuși o scuza valabila pentru performanța scazuta. Nici eu nu am putut sa ma ridic la standardele necesare, recunosc. Sunt intr-o faza din aceea cu regim de viața sanatos, iar dupa ultimele cercetari se pare ca acesta nu este compatibil cu ingurgitarea de cantitați mari de bere la ore tarzii.

Drept care la ora 3 și jumatate dimineața, in forma, perfect lucid și destul de odihnit, m-am logat pe Bloglines ca sa vad “ce s-a mai scris intre timp”. O dimineața perfecta de blogger … și totodata de departe unul dintre cele mai stranii inceputuri de weekend din ultima vreme.

Bere si bloguri, nu neaparat in aceasta ordine
Foto: HotNews.ro

PS Un hint, in special pentru Roblogfeștii care au beneficiat de bere moca și/sau un tricou roșu: se scrie Adobe și nu Adobe, Fredo&Pidjin și nu Fredo&Pidjin.