Grigore Cartianu, redactorul-sef adjunct la cotidianul Evenimentul Zilei, a confirmat luni pentru HotNews.ro ca dupa o perioada de preaviz de o luna va parasi acest ziar pentru postul de redactor-sef la Adevarul. Cartianu spune ca nu pleaca de la Evenimentul Zilei cu ostilitate si ca in decizia sa au contat plecarea redactorului-sef Razvan Ionescu, "unele lucruri derulate de atunci", dar si oferta convingatoare a celor de la Adevarul.

In prezent, postul de redactor-sef al cotidianului Adevarul este ocupat de Laurentiu Ciocazanu, si el venit de la Evenimentul Zilei. Potrivit agentiei Newsin, care il citeaza pe directorul trustului Adevarul, Razvan Corneteanu, Ciocazanu a fost numit director editorial pe familia de publicatii Adevarul, ce cuprinde ziarul cu acelasi nume, dar si mai multe publicatii ce vor fi lansate anul acesta si in 2009.

"Plecarea lui Razvan Ionescu si unele lucruri derulate de atunci m-au determinat sa parasesc Evenimentul Zilei si pentru ca cea mai convingatoare oferta a fost cea de la Adevarul, voi trece redactor-sef acolo dupa preaviz", a spus Cartianu pentru HotNews.ro.

El a precizat ca a incheiat contractul de munca la EvZ de comun acord cu cei din conducerea ziarului si spune ca "nu plec cu ostilitate, ci cu regretul ca las in urma o echipa performanta, un ziar important si un public special, plus o companie - Ringier - in care am lucrat cu placere".

El si-a anuntat plecarea dupa ce, la inceputul acestei luni, Razvan Ionescu, alaturi de care Grigore Cartianu a lucrat multi ani, a demisionat din functia de redactior-sef al EvZ din cauza diferentelor de viziune dintre el si managementul grupului Ringier privind ceea ce trebuie sa faca ziarul.

Ulterior, conducerea Ringier a decis sa-l numeasca pe Horia Ghibutiu, fost redactor-sef la ziarul Compact, in functia de prim redactor-sef adjunct al EvZ, pozitie superioara ierarhic celei detinute de Cartianu. Saptamana trecuta, conducerea Ringier a lasat de inteles intr-un mesaj catre angajatii ziarului ca pentru postul de redactor-sef va fi organizat un concurs.

In cadrul redactiei EvZ, pentru postul de redactor-sef adjunct, pe care il va lasa liber Grigore Cartianu, este vehiculat numele actualului editor coordonator Andrei Velea.