Realitatea TV lanseaza vineri, 28 martie, primul post local de stiri la Cluj si anunta intr-un comunicat de presa alte 30 de statii locale in toate zonele tarii. La circa doua luni de la inceperea recrutarilor de personal, Realitatea TV Cluj incepe transmisia sub conducerea directorului Lucian Danciu, fost director Antena 1 Cluj, la conducerea retelei de statii locale aflandu-se directorul de dezvoltare George Petrule.

Potrivit reprezentantilor postului, investitia initiala in postul clujean se ridica la 500.000 de euro, iar cea totala, pentru intreaga retea de statii locale este de aproximativ 8 milioane de euro.

George Petrule, citat in comunicatul de presa, spune ca "am ales Clujul pentru a deschide prima statie locala Realitatea TV pornind de la potentialul economic, uman si jurnalistic pe care il ofera". Petrule spune ca reteaua ce va fi dezvoltata pe parcursul urmatorilor trei ani va avea statii locale inclusiv la Brasov, Sibiu, Timisoara, Constanta si Tg. Mures. In plan intra si Deva, Medias, Ramnicu Valcea, Campulung Muscel, zona Deltei, Galati, Craiova, Vaslui si Suceava.

Majoritatea jurnalistilor angajati au fost recrutati din presa locala si din randul corespondentilor locali ai diverselor televiziuni si ziare centrale. Printre acestia se numara Anda Cordos, Timea Bereczki, Ionel Lespuc, Horea Soica si Sandu Muresan. In total, studioul local are aproape 40 de angajati, dintre care peste jumatate sunt jurnalisti, potrivit informatiilor oferite de reprezentantii postului.

Pentru inceput, postul clujean va difuza, pe langa programele postului central, mai multe buletine de stiri locale - trei in intervalul 6.45-9.00, unul de la ora 13.00 si unul de la 18.20, carora li se adauga un program de sinteza zilei de la ora 21.45.

Televiziunile centrale care mai au studiouri in Cluj sunt TVR, Antena 1 si Pro TV.