Grupul de presa Edipresse AS Romania acuza cotidianul Libertatea de "incalcarea flagranta a legii drepturilor de autor". Edipresse, editor al revistei Viva!, semnaleaza intr-un comunicat de presa ca Libertatea publica, in editia de astazi, concomitent cu aparitia revistei Viva pe piata, mai multe fotografii "ce constituie reproducerea integrala, prin scanare, a unora dintre fotografiile pentru care revista Viva! are exclusivitate" si care ii reprezinta pe Violeta, Andreea Marin Banica, Stefan Banica si fiul acestuia, Stefan.

Potrivit comunicatului, fotografiile apar in paginile 1, 2 si 3 ale cotidianului Libertatea, ele fiind "protejate prin legea nr.8/1996 (Legea drepturilor de autor) fara permisiunea proprietarului acestora".

Edipresse subliniaza ca "orice preluare neautorizata ori reproducere a acestor fotografii" reprezinta o incalcarea legii si ca isi rezerva dreptul de a actiona "pe orice cale legala in vederea respectarii drepturilor sale recunoscute de lege".

In editia online a ziarului Libertatea, materialul de deschidere, "Iat-o pe fetita Andreei Marin", facea luni dupa-amiaza trimitere directa la materialul publicat pe aceasta tema pe pagina de Internet a publicatiei Viva!.