Clubul Roman de Presa va acorda, intre altele, un premiu pentru jurnalism online, in cadrul celei de-a noua editii a Premiilor CRP ce vor avea loc la sfarsitul lunii mai. CRP a dat drumul la inscrieri la inceputul lunii aprilie si asteapta materiale pana in data de 25 aprilie, cu aproape o luna inaintea Galei Premiilor, programata pentru 22 mai. Premiile sunt acordate pentru productii jurnalistice publicate sau difuzate in media nationale, regionale sau locale - TV, radio, presa scrisa, agentie sau online.

Jurnalismul online nu se incadreaza, insa, in randul categoriilor pentru care Clubul va oferi Mari Premii. Potrivit CRP, vor fi acordate 19 premii pentru ziaristi, patru mari premii pentru Jurnalism de Agentie, Presa Scrisa, Radio si, respectiv, Televiziune, precum si un premiu de excelenta pentru societatile locale de presa.

Lucrarile inscrise trebuie sa fi fost publicate/difuzate in perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2007.

Potrivit regulilor de concurs, la premiul pentru jurnalism online "se pot inscrie jurnalistii/autorii cu materiale de presa concepute exclusiv pentru distribuirea prin internet si difuzate prin orice pagina de internet cu adresa proprie (domeniu propriu sau nu), cu continut jurnalistic propriu, de sine statator". Aceleasi reguli precizeaza ca productiile online inscrise in concurs "vor fi salvate pe 3 CD-ROM-uri, in formatul publicat pe internet, in varianta general accesibila pe PC (htm, html etc)." Altfel spus, nu poate fi inscris un simplu link:), prin care materialul sa fie plasat in context (comentariile cititorilor, referinte etc).

Taxa de inscriere pentru fiecare dosar este de 30 RON.

Alte detalii despre Premiile CRP aici