Redactorul-sef al publicatiei Cotidianul, Mihnea Maruta, a informat astazi conducerea editoriala a ziarului ca va parasi acest ziar peste doua-trei saptamani pentru a se muta inapoi la Cluj, de unde a venit la inceputul anului trecut potrivit directorului editorial Doru Buscu, citat de NewsIn. Locul lui Maruta va fi preluat, interimar, de Liviu Avram. Acesta ocupa, in prezent, pozitia de redactor-sef adjunct.

UPDATE: Alex Mihaileanu afirma pe blogul sau ca in locul lui Maruta ar urma sa fie numit Adrian Ursu, in prezent membru in Consiliul Editorial al acestei publicatii.

Mihnea Maruta va continua sa-si exercite atributiile de redactor-sef pentru cateva saptamani, pana va pleca la Cluj. "Mihnea ne-a anuntat azi ca nu mai poate sa stea in Bucuresti si ca vrea sa se mute inapoi la Cluj... A facut o treaba excelenta la Cotidianul si regretam plecarea lui", afirma Doru Buscu.

Maruta a venit la Cotidianul in ianuarie anul trecut, iar din mai 2007 s-a ocupat de campania de relansare a ziarului, alaturi de Robert Turcescu. De la inceputul lunii februarie, Turcescu a fost inclus in noul Consiliu Editorial al publicatiei, alaturi de Emil Hurezeanu, Mircea Dinescu, Adrian Ursu si Doru Buscu, iar la inceputul acestei luni a fost desemnat manager Realitatea TV Spania.

La sfarsitul lunii martie, Realitatea TV a lansat primul sau post local la Cluj, sub conducerea lui Lucian Danciu, fost director Antena 1 Cluj.

Iulian Comanescu noteaza pe blogul sau ca "dupa ce a crescut audienta Cotidianului cu 35% si tirajul, in zona 15.000-30.000 (in functie de insert), Mihnea Maruta, redactor-sef, a luat decizia de a parasi redactia, la sfarsitul acestei luni. Maruta afirma ca nu vrea sa-si creasca cele trei fete in Bucuresti si ca ziarul e pe drumul corect, care nu trebuie schimbat".