Miliardarul Mihail Prohorov este gata sa investeasca pana la 150 milioane de dolari in afaceri media. Primul proiect este grupul Snob, care va cuprinde o publicatia electronica, o revista si o televiziune prin cablu. Potrivit Vedomosti, toate vor incepe sa functioneze in aceasta vara. Autorii ideii Snob sunt Vladimir Iakovlev, fondator al editurii Kommersant, Andrei Smarov, unul din fondatorii revistei Ekspert, si Iuri Katman, coproprietar al editurii Sekret firmi.

Mihail Prohorov, in varsta de 43 de ani, este plasat de Forbes pe locul 5 in topul celor mai bogati rusi. El si-a facut averea din metalurgie, fiind presedintele grupului Oneksim.

„Anul trecut ne-a venit idea sa cream o retea de presa dintr-o noua generatie, dedicata oamenilor vremurilor actuale – oameni activi, de succes, oameni educati, cu o buna pregatire profesionala, oameni cu aspiratii intelectuale, oameni care nu duc grija zilei de maine. Astfel de oameni, vorbitori de limba rusa, sunt cam cinci milioane prin toata lumea”, a declarat Smarov pentru Vedomosti.

Mihail Prohorov a propus sa finanteze proiectul. Apropiatii omului de afaceri sustin ca i-a placut ideea, catalogand-o drept originala. Prin urmare, s-a arata dispus sa scoata la bataie 150 milioane de dolari.