Compania de presa locala EMI, afiliat grupului german ARBOmedia AG, si grupul Media Sud Europa, care editeaza, intre altele, Gazeta de Sud, a lansat seria de ghiduri "Alege TV", primul produs comun anuntat la doar doua saptamani dupa ce au facut public noul lor parteneriat strategic. "Alege TV" va fi distribuit gratuit, pe plan local, impreuna cu cele mai importante ziare ale celor doua grupuri.

Potrivit unui comunicat de presa, ghidul TV, cu un tiraj initial de 80.000 de exemplare, va fi distribuit impreuna cu Ziarul de Iasi, Gazeta de Sud, Monitorul de Alba, Monitorul de Cluj, Monitorul de Medias, Monitorul de Sibiu, Obiectiv - Editie de Vaslui, Viata Libera Galati si Ziarul de Braila.

"Alege TV" apare vinerea, in format A4, in 24 de pagini full color. Ana-Rita Da'Ros, project manager Alege TV, spune ca tinta pe acest an este ca noua publicatie sa atinga un tiraj de cel putin 100.000 de exemplare, prin suplimentarea tirajelor ziarelor cu care se distribuie ghidul in acest moment si prin distriuirea acestuia cu alte publicatii. Alege TV va fi inscris in BRAT de la primul numar.

Potrivit aceluiasi comunicat, in care este citat si Stefan Voinea, project manager pe partea redactionala, redactia Gazetei de Sud si cea a agentiei de presa Clicknews "vor asigura standarde ridicate pentru continutul editorial, care va creste in curand si cantitativ, Alege TV urmand sa fie editat in 32 de pagini".

UPDATE: Alege TV va fi realizat la Craiova, iar de acolo va fi distribuit in tara, a declarat pentru HotNews.ro project managerul Ana-Rita Da'Ros. La Craiova vor fi centralizate materiale realizate de redactia GdS, dar si cele sosite de la redactiile din alte orase, iar pana la marirea numarului de pagini publicatia nu va contine, din punct de vedere al listelor de programe, decat programele televiziunilor nationale.