Doua chinezoaice au dat in judecata canalul american de televiziune CNN in legatura cu remarcile considerate ofensatoare la adresa poporului chinez facute de un jurnalist al postului, transmite Reuters.

Citand o publicatie din Hong Kong, Reuters precizeaza ca reclamantele solicita compensatii in valoare de 1.3 miliarde de dolari, adica un dolar pentru fiecare chinez.

Cele doua reclamante au dat in judecata canalul din Atlanta, compania-mama Turner Broadcasting si pe ziaristul Jack Cafferty, cel care a facut comentariile ofensatoare.

O cosmeticiana chineza care locuieste in New York, Liang Shubing, si Li Lilan, o profesoara din Beijing, sustin ca remarcile lui Cafferty i-au insultat pe toti chinezii si ca "le-au provocat intentionat traume mentale", sustine publicatia Ta Kung Pao.

Ziarul precizeaza ca sase avocati se ocupa de cazul celor doua.

Pe de alta parte, un grup de 14 avocati au initiat o actiune intr-un tribunal din Beijing, afirmand ca remarcile jurnalistului Jack Cafferty "au incalcat demnitatea si reputatia poporului chinez".

Cafferty afirmase ca SUA importa "gunoaie facute in China vopsite cu plumb si mancare otravita pentru animale", adaugand ca "sunt practic aceeasi gasca de huligani si hoti care au fost in ultimii 50 de ani".

CNN a afirmat ca jurnalistul exprimase o opinie despre guvernul de la Beijing, insa MAE chinez a solicitat scuze si a acuzat canalul de televiziune american ca incearca sa creeze o prapastie intre poporul chinez si conducerea sa.