Divizia de reviste a grupului finlandez Sanoma a anuntat saptamana trecuta preluarea unor pachete majoritare in publisher-ul online Net Info din Bulgaria si in Lux Media din Rusia, companie ce editeaza mai multe reviste de nisa, noteaza Iann pe blogul sau. Sanoma a achizitionat, prin intermediul filialei locale Sanoma Bliasak, 68% din Net Info de la un grup de venture capital si de investitori privati, iar in Rusia a achizitionat, prin filiala Independent Media, 55% din Lux Media.

Iann aminteste ca Net Info detine portalul de stiri Netinfo.bg, serviciul de free email Abv.bg, directorul Gbg.bg si site-ul de video sharing Vbox7.com. Editorul rus Lux Media publica revista de moda Collezioni, revista de imobiliare Homes Overseas si revista Wedding..

Sanoma urmareste preluarea altor 15% din Net Info si a convenit preluarea pachetului ramas de 17% pana in 2011. Net Info a inregistrat anul trecut vanzari de 2,3 milioane de euro, cu o marja de profit de 50%, iar la sfarsitul lui 2007 avea 127 de angajati.

In privinta Lux Media, Sanoma are posibilitatea sa preia restul de 45% din actiuni pana in 2012. Compania Lux Media a fost infiintata in 2005 si, cu cei 50 de angajati ai sai, a inregistrat incasari de 4 milioane de euro in 2007.