Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a reclamat la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) limbajul folosit de patronul Steaua, George Becali, la adresa magistratilor, in timpul unor emisiuni la B1 TV si OTV. CSM a subliniat ca prestatia moderatorilor de la aceste emisiuni au fost de natura sa alimenteze “atitudinea sfidatoare a domnului Becali la adresa procurorilor DNA”.

CSM a solicitat CNA sa ia masurile care se impun cu privire la atitudinea moderatorilor si limbajul folosit in cadrul emisiunilor „Nasul” din data de 9 mai 2008, difuzata de postul de televiziune B1TV si „Dan Diaconescu in direct” din 7 mai 2008, difuzata de postul de televiziune OTV. La ambele emisiuni, invitatul a fost George Becali, patronul Steaua, anchetat de procurorii DNA cu privire la un posibil caz de mita.

“Consiliul Superior al Magistraturii considera ca, prin limbajul si atitudinea manifestate in cadrul emisiunilor respective, domnul George Becali a adus injurii grave procurorilor DNA cu consecinta unui prejudiciu de imagine, dar si de natura a afecta independenta si impartialitatea, onoarea si demnitatea acestora”, se arata intr-un comunicat transmis de CSM.

Nasu' si Diaconescu l-au incins pe Becali

“Prestatia realizatorilor celor doua emisiuni, in calitatea lor de moderatori, a fost de natura a alimenta atitudinea ostentativ sfidatoare a domnului Becali la adresa procurorilor DNA”, se mai arata in documentul remis HotNews.ro.

Avand in vedere ca cele doua canale de televiziune se adreseaza opiniei publice interne si internationale, Consiliul Superior al Magistraturii a solicitat sa fie aduse si la cunostinta opiniei publice masurile adoptate.