Central European Media Enterprises (CME), grupul care controleaza in Romania posturile din reteaua Pro, a anuntat marti preluarea a 100% din actiunile Jyxo, compania ce detine una dintre cele mai mari platforme de bloguri din Republica Ceha, blog.cz, pentru care va plati peste 10 milioane de dolari. Tot marti, Mediafax a anuntat avansarea Vanessei Cernea, directorul de programe al Acasa TV, in functia de director executiv al postului, functie detinuta pana acum de Ruxandra Ion, numita "channel and programming strategist" al CME.

Mediafax citeaza un comunicat potrivit caruia Ruxandra Ion devine si managing director Promance International, divizie noua a companiei Media Pro Pictures, ce va produce programe de fictiune pentru televiziune.

Numirea Ruxandrei Ion in pozitia de "channel and programming strategist" in cadrul CME a fost anuntata, initial, la finele anului trecut.

In privinta achizitiei din Republica Ceha, informarea CME arata ca pretul final pentru preluarea Jyxo va fi de "aproximativ 10,2-12,5 milioane de dolari", in functie de realizarea anumitor obiective operationale in urmatorii doi ani.

Jyxo ofera o gama extinsa de servicii de Internet, de la cautare la solutii software pentru publicitate pay-per-click, tehnologii destinate blogging-ului si servicii de webmail pentru companii din Cehia si Slovacia, activand totodata si pe piata din Ungaria. Platforma sa Blog.cz gazduieste in prezent peste 400.000 de bloguri active si inregistreaza 2,5 milioane de utilizatori pe luna, potrivit comunicatului CME. Acesta precizeaza ca in 2007 Jyxo si subsidiara sa BLOG Internet au inregistrat un profit operational de 0,6 milioane de dolari.

Fondatorul Jyxo, Michal Illich, preia, totodata, conducerea activitatilor prin care se urmareste intarirea prezentei online a postului ceh TV Nova, detinut de CME.