Ringier Romania l-a numit pe Ciprian Rus in functia de redactor sef al cotidianului gratuit Compact, urmand sa ocupe acest post incepand cu data de 15 iulie, se arata intr-un comunicat al publisherului. Totodata, Ciprian Voiculescu, care a asigurat temporar coordonarea editoriala a ziarului, va ocupa functia de redactor sef adjunct.

Ciprian Rus, in varsta de 30 de ani, are o experienta in media atat in zona academica, cat si in cea operationala. La inceputurile carierei sale a lucrat la diverse publicatii studentesti, incluzand Opinia Studenteasca. Dupa absolvirea sectiei de Jurnalism din cadrul Universitatii “Babes-Bolyai”, in anul 2001, Rus s-a alaturat echipei editoriale a Monitorului de Cluj ca reporter si a avansat de-a lungul timpului, ocupand pe rand pozitiile de editor, redactor sef adjunct si, din 2006, functia de redactor sef.

Inca din 2002, Ciprian Rus a sustinut mai multe cursuri despre jurnalism la Universitatea “Babes-Bolyai” din postura de cadru didactic asociat.

Activitatea publicistica de peste 10 ani i-a adus doua importante nominalizari, pentru expresivitate jurnalistica in 2003, in cadrul Galelor Clubului Roman de Presa, respectiv pentru literatura sportiva in 2007, in cadrul Premiilor “Ioan Chirila”. In plus, Ciprian Rus este beneficiarul prestigiosului program International Leadership Visitor Program derulat de Departamentul de Stat al SUA, program in cadrul caruia, pe parcursul unei luni, a avut ocazia de a studia modul de lucru al unor redactii de top precum cele ale NY Times, Washington Post sau LA Times.

Ciprian Voiculescu, in varsta de 29 de ani, s-a alaturat echipei Compact la inceputul anului 2006 ca jurnalist in cadrul sectiei Sport. Din luna mai a coordonat echipa editoriala a cotidianului pana la numirea noului redactor sef, devenind redactor sef adjunct interimar. Experienta sa profesionala include posturi in domeniul marketing si cercetare a pietei. Ciprian Voiculescu a debutat in domeniul editorial ca redactor sef al revistei Bumerang.