Camera Deputatilor a adoptat marti propunerea legislativa prin care Agentia Nationala de Presa Rompres revine la fosta denumire de Agerpres. Propunerea a primit 239 de voturi pentru, un vot impotriva si doua abtineri, in conditiile in care, tot astazi, doar 208 deputati si-au exprimat votul in cazul cererilor de incepere a urmaririi penale a lui Adrian Nastase si Miron Mitrea, cereri care, pentru un vot valabil, aveau nevoie ca 219 deputati sa se pronunte.

Camera Deputatilor este camera decizionala in cazul propunerii de revenire a Rompres la fosta denumire de Agerpres. Propunerea legislativa, inaintata de Comisia pentru cultura, a fost adoptata de Senat pe 15 aprilie.

Rompres a fost infiintata in ianuarie 1990, la scurt timp dupa un anunt "revolutionar" de desfiintare a agentiei Agerpres, denumirea Rompres fiind mentinuta si in legea din 2003 pentru organizarea si functionarea agentiei. Propunerea de revenire la vechea denumire apartine unui grup de deputati si senatori, inclusiv Adrian Paunescu.