Catalin Pena este noul redactor-sef al cotidianului Ziua, in locul lui Adrian Patrusca, acesta din urma depunandu-si, marti, demisia, a declarat miercuri pentru HotNews.ro directorul general al ziarului, Mihai Palsu. Pena a ocupat pana acum postul de redactor-sef adjunct. Intrebat de ce a demisionat Patrusca, Palsu a spus ca "motivele doar dansul le stie". Odata cu cel care a ocupat postul de redactor-sef, de Ziua se desparte si ziaristul Bogdan Comaroni, redactor-sef adjunct, care a fost demis.

Motivul demiterii lui Comaroni il constituie "grave abateri privind deontologia profesionala", a spus Mihai Palsu, care a refuzat sa precizeze despre ce fel de abateri este vorba.

Cu exceptia lui Adrian Patrusca, "la mine nu a mai ajuns nicio demisie", a tinut sa precizeze directorul Ziua.

Schimbarile de la conducerea editoriala a Ziua survin la nici cinci luni de cand Sorin Rosca Stanescu s-a retras din pozitia de director al Ziua, moment in care Palsu, pe atunci redactor-sef adjunct, a fost numit director, impartind atributiile de conducere cu redactorul-sef Adrian Patrusca.

Ziua este unul dintre ziarele cu cele mai mari scaderi de audienta in ultima vreme si, potrivit informatiilor HotNews.ro, s-ar confrunta cu dificultati financiare, care s-ar fi amplificat dupa plecarea lui Sorin Rosca Stanescu.