Omul de afaceri Ionut Negoita a primit, astazi, unda verde din partea CNA pentru lansarea unui post generalist de televiziune - Ring TV. Postul va incerca sa se diferentieze de concurenta printr-un jurnal de stiri la ora 20.00, programe pentru adolescenti, concursuri de cultura generala si emisuni de vacanta. Mai mult, reprezentantii postului prezenti la sedinta CNA s-au laudat ca vor promova un limbaj decent, neagresiv, respectand, totodata, cu strictete regulile gramaticale.

Desi s-au aratat sceptici in privinta "teoriilor idealiste" cu care Ionut Negoita si Sorin Ionescu, directorul de programe al Ring TV, si-au sustinut proiectul, membrii CNA au acordat licenta audiovizuala postului Ring TV cu 7 voturi pentru si unul impotriva, cel al lui Dan Grigore.

"Chiar daca multi cred ca piata e destul de aglomerata, eu cred ca e loc de mai bine", a spus Ionut Negoita, care a tinut sa precizeze ca "spre deosebire de majoritatea investitorilor care vor sa castige cat mai mult, specificul nostru de investitii este unul de viziune pe termen lung. Acest business e facut sa se dezvolte si sa-l amorsam in 10-15 ani si suntem dispusi sa investim atat cat este nevoie".

Investitia initiala pentru Ring TV se ridica la 2,5 milioane de euro, a spus Negoita pentru HotNews.ro, urmand ca postul sa intre in functiune la sfarsitul lui 2008, daca vor rezolva "impedimentul cu pretul echipamentelor, care este foarte mare".

"Credem ca exista un public suficient de matur din punct de vedere educational si financiar care are nevoie de o zona de program mai putin comerciala. Pornim de la premisa ca putem face calitate fara sa cream audienta de conjunctura", a completat si directorul de programe al postului, Sorin Ionescu.

Membrul CNA, Constantin Dutu s-a simtit dator sa le atraga atentia ca "traiti totusi intr-un stat capitalist, nu se poate sa nu vreti bani". "E greu de luptat cu paturile sociale si ce vreti dumneavoastra costa enorm", a adaugat Dutu, sustinut si de colegul sau, Grigore Zanc, care a tinut sa precizeze ca desi afirmatiile celor doi "suna foarte frumos din punct de vedere teoretic, nu sunt argumentate".

Televizunea Ring TV va curpinde un jurnal de stiri de la ora 20.00, special programat cu o ora mai tarziu decat cel difuzat de restul televiziunilor, pentru publicul care lucreaza pana tarziu. De asemenea, postul spera sa iasa in fata in peisajul audiovizual cu emisiuni pentru adolescenti care sa contina si o latura educationala si de dezbateri, pe langa cea de divertisment.

Postul va dezvolta pe larg si emisiuni care vor prezenta publicului oportunitati de vacanta, dar si cum pot cere ajutor autoritatilor in caz de nevoie in timpul calatoriilor.

Angajatii Ring TV vor fi oameni noi, cu studii in domeniu, si foarte putin prezentatori si realizatori de emisiuni consacrati la alte televiziuni, cu care postul prefera sa incheie contracte de colaborare, conform directorului de programe al Ring TV.

Solicitarea pentru Ring TV a fost depusa la CNA de societatea S.C. Confort Media SRL Bucuresti, ai carei actionari sunt Ionut Negoita si Albert Flaviu Manolache.

Ionut Negoita detine si tabloidul Ring, care a fost lansat la sfarsitul lunii aprilie si care se distribuie gratuit pe piata bucuresteana. Negoita a precizat pentru HotNews.ro ca, incepind de anul viitor, trustul Confort Media intentioneaza sa lanseze pe piata inca un ziar generalist si un post de radio.

Fratii Ionut si Robert Negoita detin si Grupul Pro Confort, compus din trei firme, care desfasoara activitati in domeniile imobiliar, hotelier, constructii si retail.