BBC Worldwide, divizia comerciala a postului public britanic, a inregistrat anul trecut un profit peste asteptari, de 118 milioane de lire sterline, cu 6,3% mai mult decat in 2006, potrivit Financial Times care citeaza date din raportul anual al BBC. Mark Thompson, directorul general al postului, a precizat in cadrul unei conferinte de presa ca, in cazul inrautatirii situatiei economice din Marea Britanie, numarul diponibilizarilor ar putea depasi cele 1.800 de posturi prevazute in planului de restructurare facut public in luna noiembrie a anului trecut.

"Credem ca, daca situatia economica nu se deterioreaza si mai mult, nu vom fi nevoiti sa facem noi concedieri fata de cele prevazute in noiembrie", a mai spus acesta.

Anul trecut, profitul companiei s-a cifrat la valoarea de 111 milioane de lire, insa pentru acest an erau asteptate investitii masive, ceea ce ar fi insemnat scaderea castigurilor la 73 milioane de lire. Profitul realizat anul trecut se datoreaza amanarii unor investitii in valoare de 30 milioane de lire si a cresterii vanzarilor la unele programe, mai scrie FT.

BBC a anunta la finele lunii trecute ca postul de radio BBC Romania se va inchide incepand de la 1 august, miscarea facand parte dintr-un plan mai vast de relocare a resurselor BBC catre Orientul Apropiat.