Mark Thompson, directorul general al companiei BBC, si alti noua sefi de departament au primit bonusuri salariale in valoare de 17%, desi compania britanica trece printr-o criza financiara. In ultimul an, BBC a facut concedieri masive in randul jurnalistilor pentru a reduce cheltuielile, dupa ce conducerea a anuntat o gaura in buget de peste 2 miliarde de lire sterline.

Astfel, venitul managerilor de top al BBC a cumulat aproape 4,96 milioane de lire sterline, mai mult cu 708 mii de lire, se anunta in raportul anual al companiei. Maririle salariale au avut loc intr-o perioada in care taxa de licenta BBC a crescut cu 3 procente, iar majoritatea angajatilor BBC au avut venituri mai mai cu doar 4%.

Si salariile directorilor din BBC au crescut cu 8% in ultimele 12 luni, de la 4,25 milioane lire la 4,96 milioane lire. Astfel, Jana Bennett si Jenny Abramsky, sefii departamentelor de radio si de televiziune din cadrul BBC au primit bonusuri in valoare totala de circa 40.000 lire. Concret, Bennett a incasat 23.000 lire iar Ambarsky 19.000 lire.

Thompson a declarat ca bonusurile si salariile au fost mai mici decat in restul industriei de profil, "unii candidati pentru posturi de conducere ar putea sa izbucneasca in ras cand o sa auda de pachete salariale le putem oferi acum".

Afirmatia sa este corecta, deoarece Andy Duncan, directorul Channel 4 a avut anul trecut un bonus de 98.000 lire, Michael Grade directorul ITV a avut un bonus de 967.000 lire iar Thompson insusi a incasat un bonus de 55.000 lire.